На Волині через відсутність засобів для боротьби з шкідниками будуть вирубувати ліси

На Волині через відсутність засобів для боротьби з шкідниками будуть вирубувати ліси
У волинських лісах “завелися” шкідники, які за три місяці знищують здорове дерево.

Про це співробітники Українського науково-дослідного інституту лісового господарства та агролісомеліорації повідомили волинським лісівникам на зустрічі у Маневицькому лісництві,- передає "Громадське.Волинь".

У корі сосни науковці виявили вершинного короїда, який, за словами експертів, швидко розмножується та знищує здорове дерево за дуже короткий час. У лісі взяли пробу деревини та з’ясували причини захворювання. За словами експертів, шкідник поширився на волинські ліси із лісів Житомирщини.

«Він шкодить дереву, заселяючись під кору, веде активне життя, інтенсивно розмножується. Виїдає найперше луб дерева (частина кори – авт), і паралізує систему, з якої подаються всі поживні речовини з крони дерева до коренів», – пояснює старший науковий співробітник Поліського філіалу Українського науково-дослідного інституту лісового господарства та агролісомеліорації Василь Бородавка.

У обласному управлінні лісового господарства повинні вирішити, як боротися із проблемою. Хімічних засобів боротьби в Україні нема. Тому одним із можливих шляхів вирішення проблеми є вирубка лісів, та насадження на їхньому місці нових.

Науковці кажуть, що нові насадження повинні бути на місці вирубаних дерев вже через 5-7 років.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 9
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Новий засіб красти ліс. Цьому Бородавці треба відрізати одну бородавку між ногами, щоб такі дурні не плодилися.
Відповісти
Вирубати вирубаєте в цьому сумнівів не виникає,але посадити забудите,або грошей на сажанці як завжди бракне.
Відповісти
спочатку завівся дубовий короїд і прийшлося усі дуби в лісах на доски повирубувати.Тепер короїд перекинувся на сосну і став сосновим.Значить треба сосни вирубувати поки їх не зжер короїд. :) Новина з розряду-якщо болить дупа то треба видалити гланди.
Відповісти
Коли вже тих короїдів місцеве населення почне вішати на тих соснах? Скоріше би почали,бо лісів у нас невдовзі не зостанеться з тими короїдами товстозадими.
Відповісти
Якщо закінчаться дуби і сосни, то "короїд" буде нищити осику і вільху. Мусить же якось жити.
Відповісти
Кажуть дятли санітари лісу. Завезіть дятлів й поставте Василя Бородавку над ними головним.
Відповісти
Необхідно терміново провести незалежну зарубіжну експертизу лісів Волині...Побутує думка, що уже готовлять лісові площі для видобутку бурштину... , а основні поклади бурштину знаходяться саме в землях соснового лісу, тому У корі сосни науковці "виявили" вершинного короїда
Відповісти
Шкідники перейшли з газу на тверде паливо, потрібні дрова шкідникам.... Підняти ціну деревини для котлів в ціну газу та електроенергії і відразу ж шкідники пропадуть
Відповісти
Це жах не можуть,що придмати,щоб вирубати і продати ліси.Ото придумали, краще б їх винищити ніж ліси нашої голубоокої Волині. Брехня-це вже хочуть все продати.О Господи,знищують змлю корупціонери нічого не лишать для нащадків,нічого.
Відповісти
Останні новини
На Волині через відсутність засобів для боротьби з шкідниками будуть вирубувати ліси
12 березень, 2016, 19:38