Уряду пропонують збільшити час перебування машин з іноземною реєстрацією

Уряду пропонують збільшити час перебування машин з іноземною реєстрацією
На Закарпатті розробили проект закону, який дозволить розв’язати проблему перетину кордону транспортних засобів особистого користування на митну територію України.

Про це йдеться на сайті http://www.pravda.com.ua/news/2016/03/13/7101904/, з посиланням на повідомлення глави Закарпатської ОДА Геннадія Москаля.

"Робоча група представників власників автомобілів з іноземною реєстрацією та юристів Закарпатської митниці розробила проект закону про внесення змін до Митного кодексу щодо особливостей тимчасового ввезення громадянами-резидентами транспортних засобів особистого користування на митну територію України", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що основна мета законопроекту – "привести українське законодавство до міжнародних договорів (які є складовою частиною українського законодавства) з урахуванням реальної економічної ситуації на Закарпатті зокрема і в Україні загалом".

"Усе для розв’язання проблеми "пересічки" зроблено – чітко, по пунктах і юридично грамотно", – заявив Москаль.

Раніше, 9 березня, власники авто із закордонними номерами заблокували пункт пропуску "Ужгород-Вишнє Нємецке" на кордоні Україні та Словаччини на в'їзд та виїзд через нові правила на митниці.

Причиною стало рішення чиновників не приймати довідки, які свідчать про те, що автомобіль власника був на ремонті і з об'єктивних причин водії, які мали перетнути кордон строком в 5 діб, не змогли цього зробити. За порушення цієї норми водіям загрожує штраф у понад 8 тисяч гривень.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 6
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Одні платять всі податки та ставлять авто на облік в Україні. а інші, хитрозаді, користуються авто з іноземною регестрацією.Чому законодавство нагинають для халявщиків, а не до законослухняних нормальних громадян.Чи українці,які живуть дальше від кордону та не займаються контрабандою, не заслужили ?
Відповісти
Дідо, по твоєму купити автомобіль за 2000$ й заплатити 5000$ податку це нормально? Купуй далі так законослухняний ти наш)
Відповісти
Автомобілі треба ставити на реєстрацію у своїй країні і сплачувати податки за ввезений транспорт своїй країні!!!!! А то дійсно, виходить, що мешканці прикордоння - самі хитрозроблені! От з чим можна погодитись - це що податки за ввезений автомобіль повинні бути адекватні, а не дорівнювати половині вартості машини! І всі виграють: і у водія не буде головного болю, і держава буде хай з недуже великим, але прибутком. А те що пропонується - це лише легалізація уходу від опадаткування!
Відповісти
подивіться скільки по Луцьку іздить автозламків з іноземними номерами, ганяють без правил і не бояться що машину заберуть бо вона коштує в Польщі 300-500 доларів...
П.С. Щось я не чув щоб поліція ловила таких малолітніх гонщиків...Он, наприклад, на пр. Молоді біля кожного гуртожитку - стоїть по декілька таких
Відповісти
ми ж так хочемо всі в європу але через таких як ви правильних ми попадемо в попу
Відповісти
Через такіх як це дідо ми там де ми є бо для таких людей якщо моя корова здохла то хай сусіде і ваша здохне хочуть люди для людей краще зробити треба підтримати якби люди могли заплатити мито то купували авто з ін.номерами зараз виживає хто як може
А краще зробіть адекватне мито 200 300 доларів як в Грузійі і тоді більше піде більше доходу в казну бо кожен 5 купить хоч малолітражку ніж кожен 20 нову
Відповісти
Останні новини
Уряду пропонують збільшити час перебування машин з іноземною реєстрацією
13 березень, 2016, 14:49