На Волині торгують бензином 44 суб’єкти господарювання

На Волині торгують бензином 44 суб’єкти господарювання
Станом на 11 березня 2016 року в Реєстрі платників акцизного податку зареєструвалися 44 волинські суб’єкти господарювання, що здійснюють діяльність з реалізації пального. У своїх реєстраційних документах вони зазначили більше 400 місць реалізації пального в області.

Про це повідомляє прес-служба ГУ ДФС в області.

«Здійснення реалізації пального без держреєстрації суперечить чинному законодавству. Тому, ми рекомендуємо усім представникам бізнесу, як юридичним, так фізичним особам, обов’язково дотримуватися законодавчої норми щодо такої реєстрації, оскільки штрафна санкція у випадку виявлення фактів продажу пального без реєстрації становить 100 вартості реалізованого пального», - на цьому моменті під час обговорення законодавчих вимог щодо здійснення торгівлі підакцизними товарами в ході засідання Координаційної ради з питань розвитку малого і середнього підприємництва у м. Луцьк наголосила начальник управління контролю за обігом та оподаткування підакцизних товарів ГУ ДФС у Волинській області Наталія Єлова.

Керівник управління контролю за обігом та оподаткування підакцизних товарів ГУ ДФС у Волинській області підкреслила, що з 1 січня 2016 року набрав чинності Закон України від 24 грудня 2015 року №909-VIII «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень у 2016 році».

«Цей закон вніс ряд суттєвих змін в нарахування та сплату акцизного податку. Ставка акцизного податку з реалізації суб’єктами господарювання роздрібної торгівлі пальним становить - 0,042 євро за 1 літр реалізованого товару, для інших видів підакцизних товарів – залишилось незмінною -5 % вартості реалізованого товару. Фахівці нашого управління нададуть усі необхідні консультації всім суб’єктам господарювання, котрі здійснюють торгівлю підакцизними товарами, з тим, щоб вони могли правильно та своєчасно визначити і сплатити свої податкові зобов’язання», - звернула увагу учасників засідання Координаційної ради Наталя Єлова.

В ГУ ДФС Волині також рекомендують учасникам ринку підакцизної продукції – реалізаторам пального, врахувати, що з 1 березня 2016 року система електронного адміністрування реалізації пального працює в тестовому режимі, та запроваджується Єдиний реєстр акцизних накладних.

Отож, державна реєстрація платником акцизного податку – обов’язкова умова для здійснення легальної діяльності. Новації в системі адміністрування акцизного податку пов’язані з намірами держави запровадити прозорі і рівні правила для всіх учасників ринку підакцизної продукції.

Реєстрація платником акцизного податку відбувається автоматично, платники податків, маючи електронний ключ цифрового підпису здійснюють реєстрацію самостійно через своє персональне місце в «Електронному кабінеті платника податків».

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
На Волині торгують бензином 44 суб’єкти господарювання
13 березень, 2016, 21:15