На «Бандерштат» виділили 25 тис. грн, на «Поліське літо» - 200 тис.

На «Бандерштат»  виділили 25 тис. грн, на «Поліське літо» - 200 тис.
З бюджету міста Луцька 25 тисяч гривень наступного року піде на проведення Всеукраїнського фестивалю українського духу «Бандерштат».

Про це стало відомо 28 грудня під час сесії міської ради.

Депутати вирішили гроші для «Бандерштату» «зняти» з Програми фінансування заходів державного, обласного, місцевого значення у місті Луцьку на 2012 рік.

Цікаво, що разом з тим на проведення Міжнародного фестивалю «Поліське літо з фольклором» депутати з міського бюджету передбачили 200 тисяч гривень. І пропозицію депутата Павла Данильчука «перекинути» 50 тисяч з цієї суми на «Бандерштат» депутати не підтримали.

«Я не розумію депутатів. Це єдиний безалкогольний фестиваль в цілій нашій державі. Загальний бюджет становитиме понад 300 тисяч гривень. Ми просимо всього 50 тисяч», - сказав Данильчук.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 7
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Собі на витрибеньки депутати гроші виділяють регулярно, а на бандерівський фестиваль немає!
Відповісти
Для міської влади краще хай молодь пиво з горілкою в підїздах пє ніж на безалкогольному фестивалі відпочиває.
Відповісти
Треба було назвати фестиваль "Комсомолець!", тоді б Романюк зразу 100 тищ дав )
Відповісти
Бандерштат - це візитна картка Луцька! На фестиваль приїжджає по 3000 людей з усієї України, а вони грошей пожаліли! Та місто за рахунок тих туристів в 10 раз більше отримає!!
Відповісти
Стаття наштовхнула на деякі розділі. Ось моя суб'єктивна думка щодо найвідоміших у місті фестивалів (їх насправді ще більше):
1. Поліське літо з фольклором. Цільова аудиторія - сімейні лучани різних вікових груп, проте переважно 40+. Невелике залучення жителів прилеглих до Луцька населених пунктів.
2. Ніч у Луцькому замку. Цільова аудиторія - переважно неодружені та молоді сімейні лучани, 18-40. Невелике залучення жителів інших міст України.
3. Джазові фестивалі. Цільова аудиторія - лучани різних вікових груп з високими музичними вподобаннями. Невелике залучення жителів інших міст України.
4. Бандерштат. Цільова аудиторія - переважно неодружені українці із західних областей України. Високий рівень залучення жителів інших міст країни.
5. Фестиваль сала. Цільова аудиторія - сімейні лучани різних вікових груп, проте переважно 30+. Невелике залучення жителів прилеглих до Луцька населених пунктів.

З усіх фестивалів найбільша частку приїжджих дає Бандерштат. Проте цільова аудиторія фестивалю поки територіально обмежена та не найплатоспроможніша. Усі інші фестивалі переважно не дають місту належної фінансової віддачі але при вірному позиціонуванні та підтримці можуть в перспективі принести місту гроші від туризму. Інше питання, що для Луцька економічно вигідніше - бути Вудстоком, Вітебськом чи Мюнхеном (Октоберфест)? Хтось це розраховує?
Думаю в міськраді при прийнятті бюджету мали б керуватись розрахунками, а не принципами "нравицься чи не нравицься", "гузь-пацан чи гузь-редиска".
Відповісти
"Сара о чем ви говорите"
Бандерштат це купа пяних відморозків. Хто сказав, що фестиваль без алкогольний ??? да на територію фестивалю не пускають з алкоголем но за територією пий скільки влізе, о потім ригай на території. + Ідейність фестивалю заважає йому розвиватись. Гузь молодець він робить непогані справи.
Я патріот України але не рахую Бандеру героєм, можна виховувати молодь в патриіотичному русі, але не такими методати і не особистостями, які розділяють.

Поліське літо - всі знають хто на ньому заробляє ))))

Напривеликій жаль фестивалі, де люди доять бюджет не будуть інтересні.
Відповісти
Я не розумію, чому на "Бандерштат", фестиваль для невеликої категорії лучан повинні виділяти кошти з місцевого бюджету. З наших з вами податків, хоче Гузь його проводити, то нехай потрясе карманами та пошукає спонсорів
Відповісти
Останні новини
У Маневичах назріває бунт
28 грудень, 2011, 14:25
На «Бандерштат» виділили 25 тис. грн, на «Поліське літо» - 200 тис.
28 грудень, 2011, 14:17
У Локачах – вбивство
28 грудень, 2011, 13:29