Теракт в Туреччині: вибухнули два автобуси з туристами. ФОТО. ВІДЕО

Теракт в Туреччині: вибухнули два автобуси з туристами. ФОТО. ВІДЕО
Внаслідок вибуху, що стався у центральному урядовому районі Анкарі (Туреччина), загинули 34 особи, 125 дістали поранень.

Про це повідомляє AFP з посиланням на офіційні дані медиків.

Як повідомив Reuters, вибух стався поруч з центральним парком, який розташований біля великого транспортного вузла. Про точну кількість жертв та поранених не повідомлялося, було лише відомо, що їх багато.

Згодом глава МВС Туреччини підтвердив, що вибух стався через вибухівку у цивільному автомобілі на автобусній зупинці, повідомляє АР.

Дождь з посиланням на місцеві ЗМІ зазначав, що вибух стався біля виходу зі станції метро Гуверпарк поруч із бізнес-центром Gamma, а причиною вибуху стала вибухівка в автомобілі. Полум'я охопило 5-6 машин, що стояли поруч.

За даними ЗМІ, дим від пожежі внаслідок вибуху видно за кілька кілометрів від епіцентру події, де горять автомашини і автобуси.
Район, у якому стався вибух, оточено силами безпеки.

До вибуху в Анкарі можуть бути причетні бойовики Робітничої партії Курдистану, або пов’язаного з нею терористичного угруповання, повідомляє Reuters з посиланням на джерело в турецьких силах безпеки.

"Згідно з попередніми даними, ця атака була вчинена або Робітничою партією Курдистану, або пов’язаною з нею організацією" , - повідомило джерело.

Також повідомляється, що у Туреччині заблоковано доступ до соцмереж Facebook та Twitter через поширення фото та відео із зображенням жертв теракту і моменту самого вибуху.









Серед 27 загиблих у результаті вибуху в центрі Анкари українських громадян немає.





Про це в ефірі телеканалу "112 Україна" заявив посол України в Туреччині Сергій Корсунський.

За його словами, турецька влада у вибуху звинувачує курдів.

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган пообіцяв "поставити тероризм на коліна" після нападу в Анкарі, в результаті якого загинули щонайменше 34 людини, - пише ВВС Україна.

За словами пана Ердоган, вибух замінованого автомобіля, який вчинив смертник, лише зміцнить рішучість сил безпеки країни.

Вибух пролунав біля парку Гювен в районі Кизилай - комерційному та центральному транспортному вузлі турецької столиці. Поранень зазнали щонайменше 125 людей.

Кілька автомобілів і автобус, що був поблизу місця вибуху, повністю згоріли.

Міністр внутрішніх справ країни Ефкан Ала заявив, що розслідування завершиться в понеділок, імена винних будуть названі.

Жодне угрупування поки що не взяло на себе відповідальність за напад, але джерела в турецькому уряді підозрюють заборонену Робітничу партію Курдистану.

Протягом останніх місяців курдські повстанці вчинили низку нападів у Туреччині. Крім того, Анкара останнім часом ставала об'єктом нападів "Ісламської держави".

Президент Ердоган заявив, що угруповання нападають на цивільне населення, оскільки зазнають поразок від турецьких сил безпеки.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Теракт в Туреччині: вибухнули два автобуси з туристами. ФОТО. ВІДЕО
14 березень, 2016, 10:33