Яценюк розповів, як вийти з політичної кризи

Яценюк розповів, як вийти з політичної кризи
Нинішня політична криза в державі є штучною.

Про це глава уряду Арсеній Яценюк сказав у програмі «10 хвилин з прем’єр-міністром», – інформує «ЗІК».

«Це не лише моя оцінка. Такою є думка багатьох авторитетних світових лідерів фахівців», – зауважив прем’єр.

На його переконання, для нинішньої кризи немає раціональних підстав, її ідейна основа – це абсурдна зацикленість на рейтингах і химерна надія на безпідставні політичні проекти.

«Серед них найбільш загрозливою є теза про приреченість нинішньої політичної ситуації, а, врешті, про прожект дострокових парламентських виборів. Найбільш зацікавленими у дострокових виборах в Україні є три сили: популісти, олігархи та Кремль», – наголосив Яценюк.

Він підкреслив, що дострокові парламентські вибори є неприйнятним варіантом розвитку подій.

На його думку, у політиків є вибір, що складається з двох можливостей.

«Перша, яку сповідую я, передбачає відновлення парламентської коаліції, посилення чинного складу Кабінету міністрів України, тісну взаємодію між «Блоком Петра Порошенка», «Народним фронтом» та демократичними парламентськими силами, і, найважливіше, – продовження реформ в країні, які започатковані цим урядом», – сказав Яценюк.

Другий варіант, за його словами, «президент України та його фракція, яка є найбільшою у Верховній Раді, беруть на себе відповідальність і представляють новий склад Кабінету міністрів, нового прем’єр-міністра, нову програму та проводять переговори з парламентськими силами щодо підтримки як іншого уряду, так і альтернативної програми».

Разом з тим Яценюк переконаний, що суто зміна уряду не стане вирішенням кризи.

Він звернувся до президента Петра Порошенка, членів фракції «БПП», фракцій Радикальної партії, «Самопомочі», «Батьківщини» та їх керівників з проханням зробити вибір у цьому питанні.

Також Яценюк закликав їх припинити «підкилимну і примітивну боротьбу за крісла і владу».

Крім того, прем’єр закликав президента, голову Верховної Ради та лідерів національних політичних сил підписати цілі та принципи нинішнього уряду, що «мають універсальний характер і передбачають недопущення антиконституційного втручання в діяльність виконавчої влади, незаконного політичного тиску та корупції».

«Гарантією додержання цих принципів має стати їхнє ухвалення як закону України», – додав Яценюк.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 4
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
"штучний" Сєня! Решта- все о-кей...
Відповісти
Що воно меле? Візьми патрон і застрілься.
Відповісти
Він правий, що зміною КМ криза не вирішиться, буде тільки гірше, а може це буде останній крок держави, яким скористується кремль. Хто тоді буде відповідати за все це? Де мудрість політиків, чи олігархи і далі будуть керувати державою? І де тут вплив народу?
Відповісти
Очень интересно, а кто довел страну до кризиса? Доскакались "мирні митингувальники", "онижедети" и прочая сволочь, воюющая только за свои карманы типа ПСов и крымских Джемилевых.
Відповісти