Віталій Єлов - регіональний координатор уповноваженого з прав людини

Віталій Єлов - регіональний координатор уповноваженого з прав людини
На Волині призначено регіонального координатора Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини.

Після проведення відповідного конкурсу та проходження стажування регіональним координатором взаємодії з громадськістю Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини у Волинській області призначено Віталія Єлова.

Як відомо, регіональний координатор проводить особистий прийом осіб із питань порушення їхніх прав і свобод та надає їм первинну консультацію, а також здійснює моніторинг стану додержання конституційних прав і свобод людини відповідними органами державної влади та місцевого самоврядування, а за фактами виявлених порушень прав і свобод громадян – ініціює перед Уповноваженим проведення відповідних перевірок.

Він також вивчає, узагальнює та надає Уповноваженому з прав людини інформацію про виявлені ним порушення прав і свобод людини за зверненнями громадян України, іноземців, осіб без громадянства.

Крім того, в рамках реалізації національного превентивного механізму регіональний координатор бере участь у спільних із працівниками Секретаріату Уповноваженого візитах до місць несвободи.

Створення мережі регіональних координаторів зі зв’язків із громадськістю обумовлено необхідністю оперативно реагувати на порушення прав і свобод людини та задля покращення реалізації прав людини на регіональному рівні, адже нерідко саме вони є чи не єдиними правозахисниками з відповідним мандатом Уповноваженого поза межами столиці, які здатні надати реальну допомогу людям в областях в екстремальних ситуаціях.

Наразі регіональним координатором Віталієм Єловим визначено, що прийом громадян буде здійснюватись:

- щопонеділка з 15:00 до 18:00 в приймальні  Волинської обласної організації Спілки юристів України (м.  Луцьк, вул. Словацького, 30/5);

- щосереди з 16:00 до 18:00 в приймальні юридичної клініки «Ad Astra» Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки ( м. Луцьк, вул. Винниченка,30, офіс 13, приміщення СНУ);

- в останній вівторок місяця з 15:00 до 17:00 в приймальні Волинського дистанційного центру з надання правової допомоги для жителів  віддалених громад області через пункти доступу до інформації, які знаходяться в 19 бібліотеках районних центрів та міст області, з використання скайп-зв’язку.

Для довідок: тел. 050-666-45-79

E-mail: [email protected]

Крім цього, регіональним координатором заплановано проведення виїзних прийомів громадян за заздалегідь погодженим графіком.

Крім того, на виконання вказаного завдання Офісом Омбудсмана була розроблена Стратегія зміцнення регіональної присутності Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Банди і групировки керують...
НУ ну...
Відповісти
Останні новини
Віталій Єлов - регіональний координатор уповноваженого з прав людини
14 березень, 2016, 18:23
Російські фури вже в Луцьку
14 березень, 2016, 17:48