Маневицька прокуратура взялася за бурштинокопачів

Маневицька прокуратура взялася за бурштинокопачів
Маневицька місцева прокуратура здійснює процесуальне керівництво у кримінальних провадженнях, розслідуваних слідчим відділом Маневицького відділу поліції ГУ Національної поліції у Волинській області за фактами незаконного видобування корисних копалин загальнодержавного значення – бурштину на території Маневицького району Волинської області.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури області.

У ході проведення у одному з цих проваджень слідчих (розшукових) дій встановлено, що 28 грудня 2015 року поблизу селища Маневичі в нічну пору доби четверо осіб незаконно видобували бурштин-сирець. У них вилучено дві мотопомпи та транспортний засіб.

Нині судом затверджено 4 угоди про визнання цими громадянами винуватості та призначено їм покарання у вигляді штрафу в розмірі 7 тис. грн кожному.

У іншому провадженні – про незаконне видобування бурштину-сирцю 13 січня 2016 року в урочищі «Лоше» в нічну пору доби чотирма жителями Маневицького та Любешівського районів, у яких теж вилучено мотопомпу та транспортний засіб, місцевою прокуратурою скеровано до суду для затвердження 4 угоди про визнання винуватості.

Ще двом мешканцям села Оконськ Маневицького району, які 18 січня 2016 року в лісовому масиві між селами Северинівка та Лісово незаконно видобували "сонячне каміння", повідомлено про підозру у незаконному видобуванні корисних копалин загальнодержавного значення (кримінальне правопорушення, передбачене ч.2 ст. 240 Кримінального кодексу України).

Досудове розслідування в цьому кримінальному провадженні триває.



Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Нарешті прокурор хату достроїть і мащину добру купить
Відповісти
Останні новини
Маневицька прокуратура взялася за бурштинокопачів
14 березень, 2016, 21:26