На Волині пройшли змагання зі спортивного орієнтування

На Волині пройшли змагання зі спортивного орієнтування
13 березня 2016 року понад 150 спортсменів взяли участь у змаганнях зі спортивного орієнтування «Весна-2016».

Організованих обласним Центром туризму, спорту та екскурсій у лісовому масиві поблизу с.Струмівка Луцького району, - про це пише ЦТСЕ Управління освіти, науки та молоді волинської облдержадміністрації.

На старти вийшли як юні, так і досвідчені орієнтувальники – вихованці позашкільних навчальних закладів та філій обласного Центру туризму з Луцька, Луцького, Рожищенського, Маневицького, Старовижівського районів, а також спортсмени з Рівненської області.

Учасники змагались у восьми вікових групах – від 10 до 18 років. З компасом і картою спортсмени долали від 1,5 км в молодших групах до 4,7 км в старших у пошуках контрольних пунктів. Дистанції були досить складні і передбачали застосування різних прийомів орієнтування на місцевості.

Найкращі результати показали: Василь Новосад, Влад Мазуренко, Антон Ліщук (м.Луцьк), Оксана Яскульська, Юрій Солодуха, Анна Панасюк (смт.Стара Вижівка), Катерина Черняк, Аліна Ваврик (Луцький район), які і стали переможцями в своїх групах.

Переможці та призери змагань отримали дипломи Центру туризму, спорту та екскурсій. Під час змагань кожен спортсмен має можливість випробували себе, показати свою майстерність та спортивну підготовку, перевірити на практиці набуті уміння та навички на заняттях в гуртках, обмінятись досвідом з друзями, а також з користю провести вихідні.

Cпортивне орієнтування – цікавий вид спорту, який поєднує як фізичні, так і розумові якості спортсмена, і головне не вимагає великих фінансових затрат. На заняттях в спортивно-туристських гуртках діти проходять хорошу практичну школу підготовки, набувають важливих вміння і навичок, які важливі не лише у військовій справі, а і в повсякденному житті.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
На Волині пройшли змагання зі спортивного орієнтування
14 березень, 2016, 22:41