На Волині за закордонні паспорти незаконно вимагають сотні гривень

На Волині за закордонні паспорти незаконно вимагають сотні гривень
У волинян, як і в громадян з інших областей України, при виготовленні закордонного паспорта протиправно вимагають сплату необов’язкових платежів.

Про це повідомляє у своїй публікації від 15 серпня Четверта Влада.

Видання з’ясовувало, як міліція вводить в оману волинян та кому йдуть зайво сплачені кошти.

Так, перед тим як прийняти від одного з клієнтів документи для виготовлення закордонного паспорта, йому вручили маленький папірець для оплати рахунків. Сказали – обов’язкових до сплати.

У чоловіка вимагали сплатити:

Державне мито – 170 гривень.

Оформлення паспорта для виїзду за кордон (послуги УМВС) – 87,15 гривень.

За бланк паспорта – 150 гривень (згідно Постанови Кабміну від 28.01.2009р. №65).

У Благодійний фонд «Правопорядок та безпека громадян» – 100 гривень.

В АТ «Українська пожежно-страхова компанія» – 75 гривень.

У БФ «Правопорядок та безпека громадян» (сказали за довідку про несудимість) – 30 гривень.

Як з’ясували журналісти, законним є стягнення плати лише за три перші платежі.

Ясність у ситуацію із платежами попросили внести начальника управління у справах громадянства, імміграції та реєстрації фізичних осіб у Волинській області Миколу Бандуру. Він підтвердив, що платежі у благодійний фонд «Правопорядок та безпека громадян», АТ «Українська пожежно-страхова компанія» та ДП «Документ» необов’язкові.

Як повідомляє видання, у Волинській області 32 тисячі 922 громадянина отримали паспорти для виїзду за кордон у 2011 році. Про це у відповіді на запит повідомили в Управлінні ГІРФО УМВС у Волинській області. Якщо припустити, що кожен з них заплатив 205 зайвих гривень, то вийде майже 7 мільйонів.

Читати детальніше про розслідування.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
міліція та інші правоохоронні органи хочуть, щоб їх поважали, і дивуються чому ж їх називауть мусорами??? А як їх називати після таких дій? І це тільки квіточки... Треба, як в Грузії розігнати і набрати тільки нормальних, хоч і в 2 рази меньше, а то чисельність МВС і супутніх структур досягає 400000. Абсурд. Звичайно, ніяких коштів не напасешся на таку махіну, в Польщі в 2 рази меньше їх. І нічого, справляються, і довіра вища.
Відповісти
А ще в Польщі за безпідставне гавкання на владу можуть посадити за спробу державного перевороту. "чисельність МВС і супутніх структур досягає 400000, І це тільки квіточки...", " в Польщі в 2 рази меньше їх", тобто 200000?!! ДОКАЗИ!!! ДЕ, ЧОРТ ЗАБИРАЙ, ВАШІ ДОКАЗИ?!! не кидайте порожніх слів на вітер
Відповісти
Нещодавно робив загран паспорт на Винниченка-дали платіжку із усіма вище переліченими рахунками. Сплатив лиш:
-Державне мито – 170 гривень.
-Оформлення паспорта для виїзду за кордон (послуги УМВС) – 87,15 гривень.
-За бланк паспорта – 150 гривень (згідно Постанови Кабміну від 28.01.2009р. №65).
Дав дівчині, що приймає документи квитанцію про оплату на суму 407,15, вона промовчала,сфотографувала й прийняла документи.
Згодом закордонний робила моя дружина-вона прописана в Луцьку, тому робила на Кравчука. Оплатили так само 407,15, однак відмовилися брати документи й вимагали заяви із поясненням чому не оплатили решту рахунків. Тож довелося в письмовому вигляді пояснювати на імя начальника паспортного столу що ми не лохі, обгрунтовуючи постановами кабміну. А якась жіночка-працівник паспортного, ще й дорікнула, що ви там чогось поначитувалися в інтернеті!!!
Тож не завадить журналістам дослідити цю тему у міському паспортному столі Луцька, оскільки в обласному преса є частими гостями, то там трішки більше дисципліни.
P.S. хоча за довідку про несудимість за 10 днів довелося заплатити 30 грн.(нестав доводити правоту, бо там сиділа дівчина вже чи не на останньому місяці вагітності)


Відповісти
Останні новини
На Волині за закордонні паспорти незаконно вимагають сотні гривень
16 серпень, 2012, 12:05