«Невідомі рослини» в Луцькій психлікарні - все-таки марихуана. ФОТО. ВІДЕО

«Невідомі рослини» в Луцькій психлікарні - все-таки марихуана. ФОТО. ВІДЕО
Як підтвердив сектор комунікації ГУНП у Волинській області, вчора ввечері в приміщенні на території одного із медичних закладів у Луцькому районі оперативники третього територіального управління Департаменту протидії наркозлочинності виявили та вилучили понад 200 стебел коноплі, вагою майже 2 кг. Правоохоронці встановили, хто вирощував марихуану, та відкрили кримінальні провадження.



Оранжерею з марихуаною облаштував 45-річний мешканець Луцька. Його раніше не притягували до кримінальної відповідальності. Чоловік у непрацюючому приміщенні лікарні вирощував елітні види конопель. Він облаштував кімнату спеціальними обігріваючими лампами, вологоміром, термометром та витяжкою.

Правоохоронцям чоловік пояснив, що вирощував наркотики для власного споживання, як ліки від епілепсії.



Вилучене направили на дослідження у Волинській науково-дослідний експертно-криміналістичний центр МВС України.

«Співробітники відділу отримали оперативну інформацію про те, що на території лікарні у Луцькому районі чоловік обладнав плантацію для вирощування конопель. При виїзді на місце оперативники виявили та вилучили понад 200 висаджених рослин коноплі та лабораторне обладнання», - розповів Олексій Душейко, начальник третього територіального управління Департаменту протидії наркозлочинності Національної поліції України.





За фактом незаконного посіву конопель слідчі Луцького відділення поліції розпочали кримінальне провадження за частиною 2 статті 310 Кримінального кодексу України, також нині вирішують питання щодо відкриття кримінального провадження за ст. 309 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту). Триває досудове розслідування.

Між тим, напередодні підтвердження інформації правоохоронцями, журналіст ВолиньПост мала розмову з головним лікарем Волинської обласної психіатричної лікарні Олегом Чернишем.



- Підтвердіть або спростуйте інформацію про вилучення правоохоронними органами 200 кущів марихуани на території очолюваної Вами лікарні.

- Це особиста думка начальника Департаменту протидії наркозлочинності Іллі Киви. Ще не відомо, яка саме рослина була вилучена, ніяких лабораторних експертиз не було проведено, так як і не було пред’явлено ніякої підозри особі, котра їх вирощувала. Остання взагалі стверджує, що вирощувала їх для лікувальних цілей для себе особисто.

- Ви знали, що там вирощується?

- Я про це дізнався вчора ввечері, коли мені подзвонив офіцер поліції. Вони проводили огляд приміщення та вилучення цих рослин. Це приміщення трудових майстерень, котре багато років не експлуатувалось. Воно не отоплювалось та не використовувалось персоналом лікарні. Без відома адміністрації лікарні громадянин, який ніколи в лікарні не працював, вирощував ці рослини.

- За яким принципом він обрав для своєї так званої «господарської діяльності» саме приміщення на вашій території?

- Його товариш дитинства працював у нас в лікарні столяром, він розповів цій особі про наявність такого приміщення. Наразі його звільнено. Прізвища в інтересах слідства я озвучувати не буду, особливо якщо його не назвав начальник Департаменту протидії наркозлочинності Ілля Кива. Також винесено догану заступнику головного лікаря по адмінгосподарській частині. Завгосп, котрий відповідав за приміщення майстерні, звільнений з роботи.

- А як же охорона медзакладу?

- У нас немає охорони, ми не можемо собі це дозволити. Є один охоронець і позмінні чергування. Територія 8 гектарів, за один обхід просто неможливо виявити все. В декількох місцях паркан навколо нашої території переривається, і через дірку ходять місцеві жителі до районної лікарні. І причина - в недостатньому фінансуванні закладу.

- Як взагалі технічно не адаптоване приміщення без опалення та світла могло стати місцем вирощування рослин?



- Світло було підведене до станків, котрі розташовані в сусідньому крилі приміщення. Ця особа самовільно протягнула кабель від станків до приміщення з невідомою рослинністю. Змінила замок у дверях.

У підсумку історії маємо підтвердження, що це таки справді марихуана. Висунуті обвинувачення безпосередньому ініціатору правопорушення. Які висновки зробить з цього керівництво лікарні та чим закінчиться розслідування "по оранжереї", будемо спостерігати далі.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
прикольний мічурінець
респект
Відповісти
мля(( накрили оптовіка.... всьопропало
Відповісти
ще все в тіхаря цідить?та медсестри по платному на роботу попадають?
Відповісти
Останні новини
«Невідомі рослини» в Луцькій психлікарні - все-таки марихуана. ФОТО. ВІДЕО
15 березень, 2016, 18:46