Ремонт шкіл і садочків Луцька батькам обійшовся в понад 6 млн грн.

Ремонт шкіл і садочків Луцька батькам обійшовся в понад 6 млн грн.
Здебільшого завдяки спонсорським та батьківським коштам школи і дошкільні заклади Луцька до нового навчального року готові.

Перед членами виконкому Луцької міської ради 16 серпня звітував начальник управління освіти Олег Гребенюк, він розповідав про підготовку до нового навчального року.

Він зазначив, що улітку виключно за рахунок залучених коштів, тобто внесків батьків, спонсорів і меценатів, виконали усі внутрішні роботи у школах, дошкільних і позашкільних закладах.

Загалом батьки заплатили за ремонт більше шести мільйонів гривень. З них 2,95 млн - для шкіл і позашкільних закладів і 2,933 млн пішло на внутрішнній ремонт садочків.

За рахунок спонсорських коштів (1,38 млн грн) у 23 навчальних закладах також придбали спортивне тренажерне обладнання та тенісні столи, замінили центральних вхід у 18-й гімназії та почали відновлення душових кабін у НВК №24 та 26.

З міського бюджету для ремонтних робіт витратили більше 2,224 млн грн. для шкіл і більше 1,121 млн грн. для позашкільних закладів. Йдеться про заміну вікон, капітальний ремонт дахів, харчоблоків, системи гарячого водопостачання, придбання електрообладнання.

До слова, першокласників Луцька у 2012 року вже зареєстровано більше, ніж у минулому році. Наприклад, зі слів Олега Гребенюка, у НВК №26 буде дев’ять перших класів.

«Кожна школа Луцька отримала нові спортивні комплекси. Йдеться або про внутрішні, або зовнішні. І діти повинні там займатися, аби вони постійно були зайняті, бо ніяка медицина не дасть такого здоров’я», - зазначив віце-мер Святослав Кравчук.

Він закликав директорів шкіл не боятися здавати зали під спортивні секції у позашкільний зал, адже для опалення і так гроші витрачають. А на світло – гроші знайдуть.

Луцький міський голова Микола Романюк зазначив, що готуються зміни до бюджету про виділення 164 тисяч гривень для освітлення територій дошкільних навчальних закладів. Щодо шкіл, то зі слів Романюка, їхні території вже освітленні.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: освіта
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Ремонт шкіл і садочків Луцька батькам обійшовся в понад 6 млн грн.
16 серпень, 2012, 11:12