Волинський кордон: про черги та "пільги". ФОТО

Волинський кордон: про черги та "пільги". ФОТО
Про ситуацію з чергами на митному пропуску «Ягодин».

Про це пише Кордон.

На автопереході «Ягодин» бажаючих перетнути кордон стало в рази більше, ніж, приміром, рік тому.

Одна з причин довжелезної черги на кордоні – транспортні засоби з іноземною реєстрацією.

Майже 60% автомобілів, що стоять на пропускному пункті, мають польську реєстрацію. Згідно з чинним законодавством, громадяни України, які керують такими авто за дорученням або є їхніми співвласниками, можуть ввозити їх на митну територію нашої держави на термін не більше 5 днів. Тож кожні кілька діб вони знову й знов проїжджають через митницю.

Таким чином, громадяни України намагаються зекономити на придбанні якісного авто, не витратившись на розмитнення.



Наприклад, орієнтовна ціна на «Фольксваген Пассат» (1995 року випуску) коливається у Польщі, залежно від стану, в межах 1,5-2 тисячі злотих (приблизно 660 доларів). Вони, порівняно, є доступними і дешевими для наших громадян. Натомість в Україні за таку ж покупку необхідно заплатити 6-8 тис доларів.

Також на постійній комісії районної ради з питань дотримання законності, правопорядку, прав людини, депутатської діяльності та етики, яка відбулася 17-го грудня 2015 року, обговорювали порядок перетину кордону та санітарні проблеми на прилеглій до митниці території.



Щодо дотримання санітарних норм, то конкретних відповідей на ці питання так і не отримали ані від капітана ДПС Крюковського О.В, ані від представника митниці Ждань Т.П.

Усі коментарі зводились до зобов’язань комунальної служби Рівненської сільради. При цьому було зачитано доповідну рівненського сільського голови, згідно з якою в них немає коштів на проведення робіт по збору та вивезенню сміття.



На початку березня у вищезгаданій зоні з’явилось хоча б два біотуалети. Однак територія вздовж «червоного» коридору нагадує мінне поле, яке пройти неможливо.

Нещодавно встановлені біотуалети на примитній території.

Справжнє сміттєзвалище спостерігаємо на просторах масивів ДП «Прибузький лісгосп». Однак у їхньому журналі обліку лісопорушень жодного протоколу по статті 173 (засмічення лісових насаджень) ми так і не виявили.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 5
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Майже 60% автомобілів, що стоять на пропускному пункті, мають польську реєстрацію...

тому треба зробити для них окрему чергу. в поляків як зроблено? окрема черга для громадян ЄС, окрема для МПР, окрема ТаксФри, окремо інші паспорти.
то чому в нас всі в одній черзі? нехай контрабандисти стоять у своїй черзі МПР.
Відповісти
Ну і де в статті про пільги та корупцію? Про черги речення знайшла. "Про черги і гавно" написана стаття чи не так панове "журналісти"?
Відповісти
таке враження що той хто писав часом не з тих в кого не всі вдома. Тема одна а писака пише про інше- ну екью в нього відповідне на рівні 9.
Відповісти
кишка тонка
Відповісти
Не одна нормальна людина не буде їздити туди-сюди кожні 5 днів!!! Там 99% контрабандисти!!! Шо тут не так??:)
Відповісти
Останні новини
Волинський кордон: про черги та "пільги". ФОТО
16 березень, 2016, 16:18