Порядок приєднання до електричних мереж буде спрощено

Порядок приєднання до електричних мереж буде спрощено
Отримання дозволу на розробку проекту відведення земельної ділянки під об’єкти електроенергетики, розміщення яких передбачено містобудівною документацією, найближчим часом стане непотрібним.

Це лише один з реформаційних кроків, передбачених проектом Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо спрощення порядку приєднання до електричних мереж», який 16 березня схвалений на засіданні Уряду, - повідомляє прес-служба Мінрегіону України.

Як повідомляв раніше Віце-прем’єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадій Зубко, цей законопроект, в разі його прийняття, сприятиме спрощенню процедури приєднання до електричних мереж та забезпечить поліпшення позицій України у рейтингу Світового банку Doing Business за показником «Підключення до електромереж».

Окрім відміни дозволів, законопроектом передбачається перехід від отримання дозволу на порушення об’єктів благоустрою (земляні та ремонтні роботи) до принципу інформування (повідомлення - за 5 днів до початку робіт, зараз дозвіл – 10 днів) для стандартних приєднань.

Подання заяви для стандартного приєднання як письмово так і в електронному вигляді, подання спрощених графічних матеріалів щодо розміщення електроустановки (замість викопіювання з топографо-геодезичного плану в масштабі 1:2000); зменшення строку розгляду заяви та направлення договору на приєднання від електропередавальної організації замовнику протягом 3 днів (згідно постанови НКРЕКП – 5 днів).

Також документом встановлюються строки надання послуги з стандартного приєднання електроустановок до електричних мереж електропередавальної організації: І ступінь потужності 15 робочих днів; ІІ ступінь потужності 25 робочих днів (згідно Постанови НКРЕКП - 30); ІІІ ступінь потужності 35 робочих днів (згідно Постанови НКРЕКП - 45); За необхідності будівництва та відведення земельної ділянки -135 робочих днів.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Порядок приєднання до електричних мереж буде спрощено
16 березень, 2016, 19:11