Батьки майбутніх першачків обурені діями директора 21 гімназії

Батьки майбутніх першачків обурені діями директора 21 гімназії
До директора гімназії № 21 телефонують батьки і кажуть, що дітей приймають у навчальний заклад за гроші.

Про це йдеться на сайті Район. Луцьк.

У гімназії № 21 місцевих майбутніх першачків під кінець року відправляють навчатися у школу, яка знаходиться за кілометр від дому. Спочатку дітей без проблем внесли у списки. Зараз педагоги телефонують батькам і просять забрати заяви на вступ. Також вчителі радять звернутися у школу №10. І бажано поквапитись, адже ще трохи й документи можуть не прийняти і там. Батьки такою ситуацією обурені.

Тим часом директор навчального закладу Олег Ковальчук пояснив, що є рішення виконавчого комітету. Він нічого не може зробити.

«Ми не можемо прийняти весь Луцьк в 21 гімназію. Коли ділили, то забули, що є поруч новобудова на Соборності, 16-В – її приєднали до нас. З того будинку записалися шестеро дітей. А ці два будинки, про які йдеться, завжди належали до 10-ї школи», – прокоментував директор.

За його словами, гімназія № 21 переповнена. Хоча, якщо вірити директору, місць там більше, як навчається дітей.

«У школі навчається 1 300 дітей, а розрахована вона на 1 500», – сказав Олег Ковальчук.

Також він відзначив, що були часи, коли у навчальному закладі було більше учнів.

«До 1986 року, коли в класі було по 40 учнів, ми мали в школі 2 590 осіб», – зауважив директор.

Також керівник навчального закладу сказав, що в гімназії навчаються діти не лише з їхнього району, але й з інших. Це при умові, якщо є місця.

Олег Ковальчук допитувався прізвища батьків, які поскаржилися журналістам на його заклад. Навіть приводив приклади, хто це міг би бути. Казав, що до них телефонують батьки з обвинуваченнями:

«Лариса Олексіївна (ред. секретар), повторіть, що та мамаша дзвонила і кричала».

«Сказала: я знаю, якби були гроші, то мою б дитину взяли б у школу», – розповіла секретар директора Лариса Ільченко.

Олег Ковальчук на це зазначив: «І так кожен починає. Якщо ви знаєте, то скажіть, кому давали і що давали».

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 29
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
давали і дають...був випадок коли заплатили гроші а дитину не взяли... пушисті бл...
Відповісти
Cелюхи повинні вчитись у сільських школах, а не загороджувати вулиці міста своїми джипами.
Відповісти
А якщо в мене не джип?
Відповісти
українці вимагають, українці дають,українці беруть,українці обурені
Відповісти
Та новобудова ще не здана - це по перше.
А по друге робити таке під час навчального року то якийсь маразм !!! Якщо осінній семестр провчилися то чому др літа не можна дотягнути ?
А під час літніх канікул розібратися з цією ситуацією
Відповісти
ви боголюбських, рованських, струмівських і царськосільських переведіть в своїх школи і вподальшому не приймайте! !!!!
Відповісти
правду кажете...
Відповісти
Наскільки я знаю ніяких проблем з начанням у 21 школі немає, якщо пожертвувати директору на бідність 450-500$. Це такий прайс у нього, а так як гарно ділиться тому й досі директор. Краще ніж давати на лапу цьому широколицьому хабарнику, рекомендую таки записати дітей до школи №10, там може не так круто, але директор - приємна людина.
Відповісти
читаю і думаю,де совість у людей обливати брудом людину і школу з дійсно патріотичними поглядами, де виховують нащих дітей справжніми українцями. Памятаєте події Майдану, коли директор горою став за своїх учнів. Недаром всі хочуть в цю школу, бо колектив найкращий, знання високі, а директору низький уклін за його працю. Олег Олексанрович бажаю Вам ще багато років стояти на порозі цієї школи кожного ранку і зустрічати учнів.
Відповісти
Прогин під директора зараховано!!!!! Ви справжній хохол!
Відповісти
З усіх предметів репетитори До ЗНО теж плати вчителям,а не можна на уроках добре навчити
Відповісти
Я теж в цьому році ходив записувати дитину в цю школу... і хоч будинок знаходиться через дорогу нам в цьому відмовили. Далі, не звертаючи на нас уваги відправили в 10 школу, хоча поряд 25. Ну не маразм?
P.S. Я не знаю за гроші там чи ні, але перше питання від секретаря було: "Ви по рекомендації?" коли відповів, що ні - з нами вже спілкуватись не хотіли.
Відповісти
Та вси знають, що попасти в ту школу неможливо! Можливо за певних умов, якщо батьки дитини впливови люди в Луцьку або не тильки впливови, а ще й багати!подивиться контингет учнив и все стане ясно!
Відповісти
В 14 гімназії теж тільки за бабоси приймають)))
Відповісти
Чого ви так хочете в ту школу. Не має там нічого хорошого, повірте.
Відповісти
Школа крута, бо дiти крутеликiв вчаться!а беруть там, чи не беруть легко вичислити! Треба тiльки подивитись де живе дiректор i завучi
Відповісти
Шановний, я особисто навчаюся у цій школі. Якщо Ви рахуєте "крутеликами" дітей, які живуть в гуртожитку в кімнатці два метра на три, в простих житлових будинках, то ви глибоко помиляєтеся. Це тільки плітки, що у 21 гімназії вчаться діти багатіїв.
Відповісти
я теж там вчусь, і повір, що переважають діти багатих батьків
Відповісти
Шановні батьки майбутніх першокласників, кілька років тому у мене була майже схожа ситуація, коли ми принеслиу травні документи до 21 гімназії і навпроти прізвища нашої дитини стояв великий мінус, а великорозумна секретарка пояснила, що нам немає місця, хоча ми належали до цієї школи. Спершу я хотіла поговорити з директором, але виявилось, що той на лікарняному, так як переніс важку операцію на серці. З нами стала спілкуватись заступник і повідомила, що списки першаків узгоджуються лише з самим директором. Я не стала довго спорити, а пішла у міський відділ освіти і попросила показати списки майбутніх першокласників і обгрунтувати причину відмови. Методист не змогла мені конкрнтно відповісти і я попередила її, що на наступний день піду в прокуратуру із заявою про перевірку того списку першокласників та їх місця проживання. Не встигла я далеко відійти від відділу освіти як пролунав дзвінок від заступниці директора( яка мене перед тим гарно відфутболила), щоб я прийшла написала заяву, бо знайшлось "випадково" місце. Нічого я нікому не платила і не збиралась цього робити, а просто вирішила йти таким шляхом і як видно не все так просто з тим директором. А взагалі я дивуюсь чому людина пенсійного віку і з такою перенесеною операцією до цих пір директор школи? У нас що немає молодих і здорових педагогів?
Відповісти
Країна телепнів. Яка вам Європа? В Африку. Одні написали заголовок, який не відповідає вмісту статті. ПОВНЕ аматорство. Жодних фактів, статистики, скільки батьків задоволені, скільки ні, скільки подано заяв, а скільком відмовили і т.д. І ще більша примітивність у коментарях. один ніби-то чув скільки беруть.. інша не давала, так взяли, але все-одно всі хабарники, а третій пропонує на житло подивитись? Де ви бачили керівника підприємства, з понад сотнею працівників, що живе у гуртожитку? Та в нас кожен підприємець, який має магазинчик, живе краще. Реально країна заздрісних, злих, агресивних людей.. Одні з пальця висмоктують сенсацію, а інші на неї ведуться.
Відповісти
Я працюю в іншому навчальному закладі, але за тегом "гімназія 21" у вас на сайті дві негативні статті. Можна подумати досягнень нуль. Ні олімпіад, ні наукових.. нічого. А як же кодекс етики журналіста? Ну там збалансованість сторін.. Чи батьків, які задоволенні школою, немає?
Відповісти
... якщо вам так все недогода-чого так туди прагнете?
Відповісти
Так,в них ресторани,туристичні фірми своі,хати в Ліпінах -вілли,магазини,це все ж не вони,це діти в 30 років заробили
Відповісти
Так,в них ресторани,туристичні фірми своі,хати в Ліпінах -вілли,магазини,це все ж не вони,це діти в 30 років заробили
Відповісти
Замість того, щоб ганьбити людину, яку не знаєте, керівника, який зміг вивести звичайну школу на такий рівень, що батьки б ються за місце в ній,зверніть увагу на ті школи, в які батьки категорично не хочуть віддавати своїх дітей. Може саме там, варто змінити керівництво. Репутація школи - заслуга її директора і правильно підібраного ним педагогічного колективу. Олег Олександрович - Педагог і Керівник з великої букви. Саме завдяки ньому цей освітній заклад набув свого статусу. А до тих, хто бризкає слиною, питання - чому так рветеся в цю гімназію, якщо вважаєте, що там все одні хабарники? Впевнена, справа не втому, що близько ))
Відповісти
як інша жителька цього району скажу Вам... чому діти були переведені під час навчального року в іншу школу через причину що вони до цієї школи не відносяться????? хоть жили вони як раз біля школи??????????????????????????????
Відповісти
Блін, а чого ж так всі пруться в 21 школу, якщо вона така погана, і за все гроші деруть? Ідіть в 9 чи 1 чи 4 - побачите що й там ще більші гроші деруть. А не хочете - ідіть деінде. 21 школа - у 20 найкращих в Україні, там діти отримують хороші знання, але ті діти, які вчаться, а не просто штани протирають. Ковальчук - хороший директор, і не треба тут лялякати, що все погано. А пситайте виконком, чого вони посеред року змінили прописку будинків. І Кюзюру з Булою, чого вони в парку біля школи будинок втулили, яким тепер прикривають свої ідіотські рішення.
Відповісти
За цією школою закріплені певні будинки,а вони відсівають слабших дітей,лишають сильних! От вам і рейтинги,і досягнення!
Відповісти
читаючи коментарі і статтю в мене зявилась посмішка) хабарник дійсно? коли вже говорите на таку серйозну тему то будь ласка зазначайте хочаби якісь факти, а не просто обливаєте грязюкою директора однієї з найкращих шкіл України. (і саме він вивів її на такий рівень) Це одна з небагатьох шкіл де дійсно є культ знань, сам зараз навчаюсь в 11 класі і ніколи не платив дирекції!
Вчитель беруть гроші за підготовку? Дійсно? вони просто так мають тратити свій час на дитину? повірте ці вчителі знають собі ціну і не просто так - це майсти своєї справи! І якщо вашу дитину не беруть до цієї школи значить на це є адекватне пояснення, а якщо його вам не пояснили то зазначте це в статті або коментарях тоді можливо тут хочаби буде що почитати бо більшість слів це просто маразм!
Відповісти
Останні новини
Батьки майбутніх першачків обурені діями директора 21 гімназії
16 березень, 2016, 17:43