Волинська прокуратура «наїхала» на місцеву поліцію

Волинська прокуратура «наїхала» на місцеву поліцію
Прокуратура вимагає в органів поліції усунути порушення законодавства при застосуванні заходів примусового характеру, пов’язаних з обмеженням особистої свободи громадян.

Про це повідомляє прес-служба відомства.

Органами прокуратури Волинської області проведено перевірку дотримання вимог чинного законодавства про адміністративні правопорушення при застосуванні заходів примусового характеру, пов’язаних з обмеженням особистої свободи громадян, в роботі органів поліції області.

Встановлено, що упродовж поточного року органами поліції адміністративно затримано та доставлено до приміщень її відділів та відділень 52 особи. При цьому виявлено 6 фактів безпідставного доставляння порушників при наявності можливостей скласти протоколи про адміністративні правопорушення на місці їх вчинення.
Встановлено й 13 випадків неоформлення матеріалів про адміністративне затримання правопорушника.

Не завжди працівники органів поліції області повідомляють родичам осіб, затриманих за вчинення адміністративних правопорушень, про місце їх перебування.

Непоодинокими є факти безпідставного тримання затриманих понад три години.

У порушення вимог закону працівники поліції у встановлених законом випадках іноді не повідомляють Волинський обласний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги про факти затримання громадян.

Під час перевірки виявлено також порушення при складанні протоколів про адміністративне затримання.

Встановлено і факти невиконання органами поліції області постанов судів про накладення адміністративного арешту, що сприяє уникненню правопорушниками адміністративної відповідальності.
Виявили прокурори також порушення конституційних прав громадян на матеріально-побутове та медико-санітарне забезпечення при утриманні таких осіб в ізоляторах тимчасового тримання.

За наслідками перевірки прокурором Волинської області внесено вказівку тимчасово виконуючому обов’язки начальника ГУ НП в області з вимогою негайно вжити заходів до усунення виявлених порушень та притягнути до дисциплінарної відповідальності службових осіб, відповідальних за їх допущення.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Карт бланш закончился. Они думали что пупы земли. Теперь пусть прокурора подловят и оштрафуют за нарушение ПДР.
Відповісти
Круговорот "води" в природі
Відповісти
Останні новини
Волинська прокуратура «наїхала» на місцеву поліцію
16 березень, 2016, 18:02