Порошенко затвердив нову концепцію безпеки України

Порошенко затвердив нову концепцію безпеки України
Президент Петро Порошенко затвердив нову концепцію розвитку сектору безпеки і оборони України.

Про це інформує у середу прес-служба глави держави.

Зазначається, що Порошенко підписав указ, яким увів у дію рішення Ради національної безпеки і оборони від 4 березня «Про Концепцію розвитку сектору безпеки і оборони України».

Основною метою реформування та розвитку сектору безпеки і оборони визначено формування та підтримання спроможностей, що дасть змогу гарантовано забезпечити адекватне і гнучке реагування на весь спектр загроз національній безпеці України, раціонально використовуючи наявні у держави можливості і ресурси.

Згідно з документом, найбільш актуальними у середньостроковій перспективі залишатимуться, зокрема, загроза агресивних дій Росії для виснаження української економіки і підриву суспільно-політичної стабільності з метою знищення України і захоплення її території, застосування воєнної сили, а також технологій гібридної війни; тимчасова окупація РФ території Криму та подальші дії щодо дестабілізації обстановки у Балто-Чорноморсько-Каспійському регіоні.

У тримісячний строк уряд, Служба безпеки, Служба зовнішньої розвідки, Управління державної охорони мають розробити концептуальні та програмні документи розвитку складових сектору безпеки і оборони, а у двомісячний строк Міністерство оборони повинне доопрацювати Стратегічний оборонний бюлетень України та внести його на розгляд РНБО.

Також прес-служба інформує, що президент затвердив стратегію кібербезпеки України.

Основу національної системи кібербезпеки становитимуть Міністерство оборони, Державна служба спеціального зв'язку та захисту інформації, Служба безпеки, Національна поліція, Національний банк, розвідувальні органи.

Метою стратегії кібербезпеки України є створення умов для безпечного функціонування кіберпростору, його використання в інтересах особи, суспільства і держави.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Порошенко затвердив нову концепцію безпеки України
17 березень, 2016, 05:29