Великий скандал у Волинському драмтеатрі. ВІДЕО

Великий скандал у Волинському драмтеатрі. ВІДЕО
Великий скандал назрів у колективі Волинського академічного обласного музично-драматичного театру імені Тараса Шевченка. Майже всі працівники комунального закладу скаржаться на свого художнього керівника Петра Ластівку.

Про це стало відомо на зборах трудового колективу театру, у середу, 16 березня, повідомляє Громадське.Волинь.

На початку заходу Петро Ластівка виступив та заявив, що вважає дану подію нелегітимною та незаконною. Тож, він покинув зал і вирішив участі у зборах не брати.

Із цілою доповіддю виступив артист театру Юрій Воронюк. За його словами, він готувався до цієї події 10 років. З виступу стає відомо, що йому накипіло саме зневажливе ставлення художнього керівника до артистів, грубе спілкування. Окрім цього Воронюк навів приклади фінансових зловживань під час купівлі реквізиту і виплат премій самому собі. Мовляв, артистам не платять премій, а якщо платять то мізерні копійки, натомість Ластівка постійно робить собі надбавки до зарплати, премії та інші фінансові прибавки до заробітку.

Дуже багато акторів просто кричали від емоцій, і розповідали історії того, як художній керівник їх принижував, не давав творчої свободи й грубо спілкувався із ними.

На збори прибув начальник Управління культури Волинської ОДА Валерій Дмитрук та заступник голови Волинської обласної ради Роман Карпюк. Обидва пообіцяли у ситуації розібратися і забезпечити юридичний супровід рішення колективу. Щоправда, яким чином обласна рада може вплинути на ситуацію у колективі, ніхто не зміг пояснити, адже вона призначає тільки директора театру. А той уже звільняє самостійно художнього керівника.

Також відвідав ці збори нардеп Ігор Лапін. Народний обранець розповів, що його сюди запросили. Він навів статистику кількості проданих квитків за останні місяці й продемонстрував тенденцію, що на постановки Петра Ластівки приходить мало глядачів.

Шквал критики від артистів пішов у бік репертуару театру та його творчого розвитку. Мовляв, театр уже й забув як це показувати українську класику, адже художній керівник ставив тільки те, що сам хотів і як хотів.

У результаті довгих обговорень працівники театру вирішили шляхом таємного голосування проголосувати за висловлення недовіри художньому керівнику театру Петру Ластівці. У результаті голосування: 88 чоловік вирішили висловити недовіру, 12 – проголосувало «проти», 3-є утрималися.

Сам директор театру Анатолій Глива каже, що подібне голосування та висловлення недовіри керівнику відбулося у колективі чи не вперше за 40 років його особистого трудового шляху у закладі.

Чим закінчиться ця історія невідомо. На зборах прогнозували судові спори та можливість поновитися на посаді особи, що стала об’єктом гніву волинських театралів. Наразі питання стоятиме за обласною радою.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 9
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
а на дитячі вистави майже завжди повна зала)
Відповісти
Це точно так вся культура-це зоопарк старих совдеповців директорів із зарплатами,як у депутатів,особливо бібліотек вони віджили себе давно,хто читає і які книжки,вони там є.Нема, совдеповські,бо нормальних не мають за що купити
Відповісти
В Луцьку немає куди піти з дітьми. Тому да - завжди повна зала. Але більша половина вистав дитячих - повне фуфло.
Відповісти
до чого тут бібліотеки?
Відповісти
це совковий зоопарк в центрі містаю
Яка це культура? Та подивіться на їхнього міністра. І взагалі уся Україна це дурдом.
ВТІКАЙТЕ НА ЗАХІД ХТО ЩЕ МОЖЕ ХОДИТИ!!!!
Сирійці навіть і ті мають більше клепки не чекають візи а пруть куди бачать.
Відповісти
"більша половина вистав дитячих - повне фуфло" - як можна так говорити? не думаю що справжній знавець і театралбний критик буде так висловлюватись адже створення вистави це великі праця зусилля творчий пошук.
Відповісти
...сам "при куди бачиш"... тема для для російських тролів
Відповісти
".... - Мовляв, артистам не платять премій, а якщо платять то мізерні копійки, натомість Ластівка постійно робить собі надбавки до зарплати, премії та інші фінансові прибавки до заробітку. - "
-Значить злочин?
Відповісти
А ще купив світильники за 1300 єврів
Відповісти