Сьогодні в Луцьку покажуть фільм «Кримські стежки»

Сьогодні в Луцьку покажуть фільм «Кримські стежки»
17 березня у Книгарні “Є” відбудеться перегляд фільму французького режисера Вінсента Муна «Кримські стежки» про традиційну музику народів Криму . Початок – о 18:30.

Книгарня "Є” спільно з мистецькою агенцією «АртПоле» запрошують на перегляд фільму Вінсента Муна «Кримські стежки», що відбудеться сьогодні, 17 березня. Початок – о 18.30, - повідомляють організатори.

Образ стежки одночасно виник у проекті агенції "АртПоле", і у фільмі Вінсента Муна без будь-яких спеціальних домовленостей. Можливо тому, що й українські художники, і французький режисер розповідають про Крим, а отже про існування непростих і завжди особистих стежок, які здатні вивести з темряви завдяки музиці, орнаментам, традиціям і довірі. Вінсент Мун, незалежний французький режисера відомий своїм документальним музичним відео. У 2006-му йому запропонували попрацювати з паризькими музикантами, таким чином з’явилися Take Away Show — музичні відео, зняті за один дубль, в живому і дуже швидкому знімальному процесі. Він працював як з невідомими інді-музикантами, так і зі світовими зірками. З 2009-го Вінсент Мун живе в дорозі: експериментуючи з польовими записами, він працює самостійно, здійснюючи свої проекти без залучення грошей, тим самим переглядаючи закони кіноіндустрії. У 2011 Вінсент почав роботу над новою серією —«Маленькі планети» — колекцією коротких музичних фільмів, відзнятих по всьому світові: в Аргентині, Чилі, Камбоджі, Єгипті, Японії, Новій Зеландії, Ісландії, Бразилії та ін.

Режисер побував і в Україні, де зняв кілька відео з ДахоюБрахою, одеськими музикантами, що співають мовою їдиш, і цілу серію про Крим. Сюжети з півострова склалися в повнометражний фільм — про традиційну музику народів Криму, музичний портрет дивовижної землі, де є місце пісням та мелодіям кримських татар, греків, болгар, вірменів, кримчаків. Фільм, знятий про музику тих, хто був депортований у часи Другої Світової й повернувся, зараз набуває нового звучання.

Книгарня «Є» м. Луцьк, вул. Лесі Українки, 30. Вхід - вільний.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: фільм
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
дивно там же місця будуть всі зайняті, люди ломануться, треба було зробити платний вхід. Бестселер як ніяк
Відповісти