Волинян закликають бути пильними під час реєстрації авто

Волинян закликають бути пильними під час реєстрації авто
Регіональний сервісний центр МВС у Волинській області застерігає автовласників не потрапити у пастку, скориставшись послугами організації, що вже друга в цьому році без законних на те підстав обіцяє громадянам зареєструвати авто, а також отримати посвідчення водія.

Даною організацією є самопроголошена Територіальна громада міста Хмельницький, інформація про яку швидко поширюється у мережі Інтернет, а тому може ввести в оману автовласників, - повідомляє
прес-служба Регіонального сервісного центру МВС у Волинській області.

Зазначена громада видає свої власні свідоцтво про реєстрацію авто та посвідчення водія без участі сервісних центрів МВС. Зазначається також, що власники транспортних засобів, які захочуть приєднатися до даної громади і поставити до неї на облік авто, повинні зняти транспорт з обліку в сервісному центрі МВС, а згодом отримати у даної громади реєстраційні документи і посвідчення водія.

Регіональний сервісний центр МВС у Волинській області вкотре нагадує, що лише сервісні центри МВС уповноважені видавати свідоцтво про реєстрацію автомобіля та посвідчення водія, оскільки лише такий порядок передбачений законодавством України.

Закон України «Про дорожній рух» закріплює положення про те, що повноваження на здійснення державної реєстрації транспортних засобів в Україні є лише у територіальних органів Міністерства внутрішніх справ, якими у Волинській області є територіальні сервісні центри.

Централізоване оформлення, видача, повернення та обмін посвідчень водія здійснюється тільки територіальними органами з надання сервісних послуг МВС (тобто сервісними центрами МВС) у визначені законодавством строки.

Громадяни можуть ознайомитись зі зразком свідоцтва про реєстрацію транспортного засобу та посвідченням водія, затвердженими постановою Кабінету Міністрів України від 31.01.1992 № 47, за наступною електронною адресою: http://zakon0.rada.gov.ua/laws/show/47-92-%D0%BF.

Інша документація не може використовуватися на території України.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Волинян закликають бути пильними під час реєстрації авто
17 березень, 2016, 15:22