Ігор Гузь: У рамках децентралізації Устилузька та Зимнівська громади отримають понад 14 мільйонів

Ігор Гузь: У рамках децентралізації Устилузька та Зимнівська громади отримають понад 14 мільйонів
У рамках децентралізаційного процесу Устилузька та Зимнівська громади, за сприяння народного депутата України Ігоря Гузя, отримають понад 14 мільйонів гривень державної субвенції.

Сьогодні Кабмін проголосував за проект постанови про розподіл 1 млрд грн з держбюджету на формування інфраструктури об’єднаних територіальних громад України, - інформує прес-служба Ігоря Гузя.

Ігор Гузь вважає, що майбутнє за громадами, які беруть на себе не лише повноваження, а й відповідальність. Адже чим сильніша громада, тим сильнішим буде місцеве самоврядування.

«Ми маємо віддати право громадам самостійно вирішувати ті питання, які стосуються покращення життя на їхній території. Устилузька та Зимнівська громади отримають гроші від держави. Мені вдалося відстояти на їх розвиток понад 14 мільйонів гривень. Дві громади мого виборчого округу вже отримають кошти, і вони самі будуть їх розподіляти, оскільки ніхто краще них не знає, де перш за все потрібно «залатати» яму на дорозі чи відремонтувати соціальний заклад» - зауважив народний депутат.

Політик наголошує на тому, що людям не варто боятися децентралізації. Хоча б тому, що це свого часу дало успішних поштових майже в усіх європейських країнах. Народний депутат ставить у приклад тернопільський досвід, де на сьогодні налічується 26 об’єднаних громад, а на Волині лише 5, причому 2 з них – на території виборчого округу політика. За словами Ігоря Гузя, тернопільські громади цьогоріч матимуть аж 141 млн грн з державної скарбниці на розвиток інфраструктури.

Відтак, за сприяння народного депутата кошти отримають і волинські громади. Тепер справа за ними. За субвенцію вони зможуть відремонтувати дороги, соціальні заклади, бюджетні установи, впровадити енергозаходи, закупити шкільні автобуси тощо.

Кошти надійдуть також і для ще трьох волинських територіальних громад – Велицької, Голобської та Смолигівської.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Ігор Гузь: У рамках децентралізації Устилузька та Зимнівська громади отримають понад 14 мільйонів
17 березень, 2016, 19:51