Фіскали прокоментували ситуацію з «Волинню»

Територіальні органи ДФС не створювали жодних перешкод для діяльності Федерації футболу Волині.

Фахівці територіальних органів ДФС у Волинській області, зокрема Луцької ОДПІ, не створювали жодних перешкод для діяльності Федерації футболу Волині, - повідомляє Відділ організації роботи Луцької ОДПІ.

"Складна фінансова ситуація організації, про яку йдеться в інтерв’ю Віталія Кварцяного, викликана систематичним порушенням термінів сплати єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування (далі ЄВ) цим платником", - наголошують в Луцькій ОДПІ.

Посадові особи Луцької ОДПІ проаналізували податкову історію Федерації футболу Волині та з’ясували, що організація є платником єдиного внеску з жовтня місяця 1997 року.

Однак, упродовж кількох звітних періодів цей платник податків сплачував нараховані суми ЄВ з порушенням термінів, визначених законом.

В подальшому організація сплачувала нараховані суми ЄВ та борг, що виникав. Аналогічна ситуація виникала в поточному році, коли різниця між сплаченою сумою ЄВ у попередній період та нарахована, але несплачена сума ЄВ, створили новий борг, відповідно - застосування штрафних санкцій.

Штрафні санкції за несвоєчасно сплачені суми ЄВ нараховуються автоматично, що виключає будь-який суб’єктивний чинник у їх визначенні.

Згідно вимог чинного законодавства щодо нарахування і сплати ЄВ, платники цього внеску відповідно п.п.1 п.2 ст.6 та п.8 ст.9 ЗУ «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування» (далі –Закон) зобов’язані своєчасно та в повному обсязі нараховувати, обчислювати і сплачувати єдиний внесок за календарний місяць, не пізніше 20 числа наступного місяця.

Відповідно до ч.10 п.2 ст 25 Закону на організацію накладається штраф за несплату (неперерахування) або несвоєчасну сплату (несвоєчасне перерахування) у розмірі 20% (з січня 2015 року) та 10 % за попередні періоди своєчасно несплачених сум.

Крім того, нараховується пеня в розрахунку 0,1% від суми недоплати за кожний день прострочення платежу.Таким чином, звинувачення територіальних органів ДФС у Волинській області у нібито незаконних діях – безпідставні.

Рішення Луцької ОДПІ щодо нарахування штрафної санкції можуть бути оскаржені до фіскального органу вищого рівня, або до суду з одночасним обов’язковим письмовим повідомленням про це відповідного фіскального органу, посадовими особами якого прийнято це рішення.

Довідково: платниками єдиного внеску є підприємства, установи та організації, інші юридичні особи, утворені відповідно до законодавства України, незалежно від форми власності, виду діяльності та господарювання, які використовують працю фізичних осіб на умовах трудового договору (контракту) або на інших умовах, передбачених законодавством.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Йдеться не про Волинь, а федерацію футболу Волині.
Відповісти