У садочку № 23 в Луцьку діти не бачать м'яса. ВІДЕО

У садочку № 23 в Луцьку діти не бачать м'яса. ВІДЕО
Батько одного із вихованців дошкільного закладу №23 обласного центру Волині під час прямого ефіру з Луцьким міським головою Миколою Романюком на телеканалі «Нова Волинь» поскаржився на неповноцінне харчування вихованців цього закладу через відсутність м’яса у меню.

Інформує НТУ Волинська регіональна дирекція.

Лучанин, який не представився, також нарікав на збір грошей для потреб садочка. Тож міський голова розпорядився терміново перевірити дошкільну установу й озвучені у студії факти.

Чим годують малят у дошкільному навчальному закладі №23 обласного центру Волині за дорученням Луцького міського голови перевіряла спеціальна комісія. Її члени ретельно ознайомилися з меню за останній місяць, побували на харчоблоці, де переконалися у тому, як триває приготування страв для малечі, чи належно зберігаються продукти і чи присутнє у раціоні м’ясо.

«Постачання продукції по садках йде централізовано. А не так, що один отримав. А інший – ні. Збалансованість харчування треба перевіряти не в телефонному режимі» – переконаний начальник управління освіти Луцької міської ради.

Через процедуру проведення тендеру дійсно були відсутні м’ясні продукти у харчуванні малюків. Але лише два дні, як і у всіх дошкільних закладах Луцька. Меню на цей час частково втратило збалансованість, однак калорійність була дотримана. З тимчасової проблеми адміністрація ДНЗ №23 знайшла вихід – раціон урізноманітнили іншими продуктами.

«Проведення тендерів – це основне питання, яке треба піднімати. Тому що якраз в той період, коли тендери відбуваються, продукти в ДНЗ в тій кількості, в якій потрібно, не надходять. І це дуже погано», – сказала завідувачка відділення Луцького міськміжрайвідділу Волинської санепідемстанції Ядвіга Попіль.

У міській раді жодних вказівок збирати гроші для потреб дитячого садка не давали. Не має права змушувати здавати гроші і адміністрація дошкільної установи. Збір коштів може відбуватися лише з власної ініціативи батьків.

«В нас є батьківський комітет. В нас відбуваються батьківські збори. Ми постійно спілкуємося за гроші з батьками. Постійно питаємося – згодні- не згодні. Це все вирішується за спільної згоди. Такого, щоб хтось вимагав – такого немає. Чесно» – переконує мама дошкільнят ДНЗ№23 Людмила Шнит.

Після спілкування з батьками та працівниками садочка, члени комісії оголосили свій вердикт: страви у дитсадку готують згідно із нормативами та вимогами до якості продуктів.

Добре тут харчують. Як і у всіх інших ДНЗ міста Луцька. Ніяких проблем з харчуванням немає. Скарг немає. Батьки допомагають навчальному закладу і це є нормально. Але вони самі вирішують, у якій формі їм і як це робити. Але не потрібно штучно створювати проблем, яких просто немає», – резюмував заступник Луцького міського голови Андрій Киця.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 6
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Такі самі перевіряючі приїхали, як і кухарі в дитсадку. Трясуть своїм волоссям на кухні, а шапочки одягнути ніяк не можна, корони заважають!
Відповісти
Зате в зоопарку звіри їдять. Віддавайте дітей в зоопарк.
Відповісти
Перевірте постачальників,де завищенні ціні,не якісні продукти:масло з пальмової олії,не м'ясо,а одні жили,смердячі кури. І це все ж у школах.(((
Відповісти
А з садочка так гарно пакетами носять харчі,і поварі і персонал садочка(((бачу картину кожен день
Відповісти
судячи із назви, це - проблема окулістів)))
Відповісти
Харчування таке саме як і в інших державних садочках.
Відповісти
Останні новини
У садочку № 23 в Луцьку діти не бачать м'яса. ВІДЕО
18 березень, 2016, 13:49