Для об’єднання Нововолинська із Жовтневим не вистачає ще одного села

Для об’єднання Нововолинська із Жовтневим не вистачає ще одного села
Активні депутати Жовтневої селищної ради уже задумуються про майбутній розвиток регіону у рамках реформи місцевого самоврядування та децентралізації, а волинський офіс реформ допомагає стратегічно оцінити приєднання до тієї чи іншої громади.

Про це пише Офіс реформ в області.

Нині йдеться про те, що громада Жовтневого хоче долучитися до Нововолинська, щоправда для такого об’єднання необхідно додати ще якусь сільську громаду, наприклад Грибовецьку, адже Жовтневе і Нововолинськ не мають спільної межі.

Під час консультації в офісі реформ обговорили питання уникнення анклаву, ідеальних конфігурацій для цієї території, отримання повноважень, публічне обговорення створення об’єднаної територіальної громади, юридичні тонкощі тощо.

Зауважимо, що згідно з перспективним планом, селище Жовтневе входить до майбутньої Литовежської ОТГ. Але, звісно, перспективний план може і має бути переглянутий, якщо є впевненість і ресурси для створення об’єднаної територіальної громади.

Офіс реформ об’єктивно пояснює майбутнім громадам та активістам децентралізації ситуацію щодо об’єднання. Так, за словами експерта волинського офісу реформ Анатолія Пархом’юка, подрібненість громад не сприяє ефективності.

“Без ресурсів реформа місцевого самоврядування не буде дієздатною. Саме це слід потрібно пам’ятати і громадам, котрі воліють об’єднатися, і критикам реформи місцевого самоврядування”, – зауважив експерт.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Для об’єднання Нововолинська із Жовтневим не вистачає ще одного села
18 березень, 2016, 17:51