СБУ викрила на Луганщині агентурну мережу терористів. ВІДЕО

СБУ викрила на Луганщині агентурну мережу терористів. ВІДЕО
Співробітники Служби безпеки України провели на Луганщині багатоходову операцію, завдяки якій викрито розгалужену агентурну мережу т.зв. "МГБ ЛНР", створену за участю російських спецслужб.

Про це повідомляє прес-центр СБУ.

У Старобільську, Біловодську та Марківці співробітники спецслужби затримали дванадцять інформаторів, що надавали бойовикам дані про дислокацію і переміщення підрозділів сил антитерористичної операції.

Керували діяльністю мережі два представники терористичних угруповань "МГБ ЛНР" та батальйону "Леший", яких координували представники спецслужб РФ.

Інформація також використовувалася бойовиками для підготовки низки диверсійно-терористичних актів на військових та інфраструктурних об’єктах Луганщини. Зокрема, диверсанти намагалися підірвати Старобільську військову комендатуру у січні цього року.

Одним з ключових завдань російських кураторів було вербування агентів в українських військових підрозділах. Співробітники спецслужби задокументували спробу вербовки офіцера Збройних сил України.

Відкрито кримінальне провадження за ст. 258-3 Кримінального кодексу України. Тривають невідкладні оперативно-слідчі дії.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
СБУ викрила на Луганщині агентурну мережу терористів. ВІДЕО
19 березень, 2016, 07:59