На Волині батьки відмовляються виховувати своїх дітей

На Волині батьки відмовляються виховувати своїх дітей
17 березня у Володимир-Волинській міській раді пройшло одне з найскладніших за кілька останніх років засідання постійно діючої комісії у справах захисту прав дітей.

Інформує Волоdимир media.

Якщо раніше питання, винесені на розгляд комісії, стосувались різних аспектів роботи з дітьми та сім’ями, то масштаби ухиляння батьків від виконання свої батьківських обов’язків просто вразили усіх присутніх. 8 із 10 питань, які були винесені на обговорення постійно діючої комісії у справах захисту прав дітей, становили письмові заяви батьків про відмову виконувати обов’язки з догляду за власними дітьми. Усі восьмеро – чоловіки, які вирішили усунутись від виховання дітей.

Звичайно, такі заяви спеціалісти сфери захисту дитинства змушені були задовольнити, розуміючи, що жоден документ не змусить батька зрозуміти та відчути необхідність для благополуччя дитини виховання у повній родині. Але така негативна тенденція викликає занепокоєння у соціальних працівників. Поряд з цим, з соціального супроводу міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді було знято дві сім’ї, які за допомогою спеціалістів подолали складні обставини життя

Згідно зі статистикою, щороку більшає неповних сімей: такою нині є кожна п’ята, до того ж у 90% випадків синів і дочок виховує мати-одиначка.

Ухиляння батьків від виховання власних дітей невпинно веде до збільшення кількості неповних сімей. А цей факт є приводом для занепокоєння, оскільки батьки та їхні діти можуть страждати від емоційного тиску, економічних нестатків і соціальних проблем.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
На Волині батьки відмовляються виховувати своїх дітей
19 березень, 2016, 11:34