У Луцьку відкрили пам'ятну дошку на честь бійця. ФОТО

У Луцьку відкрили пам'ятну дошку на честь бійця. ФОТО
У Луцьку на вулиці Бенделіані відкрили пам’ятну дошку на честь бійця «Айдару» Сергія Климчука, який загинув на Сході України у серпні 2014 року.

Відкриття відбулося 19 березня, у День народження загиблого бійця. Сьогодні Герою виповнилося б 47 років, - йдеться на сайті Волинське агентство розслідувань.

Сергій Климчук був активним учасником Євромайдану, а коли ворог ступив на українську землю, чоловік пішов добровольцем. Воював у складі батальйону «Айдар».

Вшанувати пам’ять Героя зібралося декілька десятків лучан. Серед присутніх було багато побратимів Героя з «Айдару», Стрілецького козацького братства та інших військових з’єднань.

Дочка Сергія Климчука, Вікторія, пригадала, що завжди на батьків День народження вони з родиною ходили у парк святкувати. Проте два роки тому у тому ж парку рідним довелося палити батьків закривавлений одяг, у якому його привезли з війни.

«Татові було 45, а загинули й хлопці мого віку, яким 22, 23, 25 років. Ми питали себе: для чого це все? Для себе я зробила висновок, що там, де я втратила батька, там історія України здобула собі Героя. Ми подарували Україні одного з багатьох Героїв, які у складний час не злякалися, не покинули країну, не поїхали з неї, а пішли в саме пекло», – сказала Вікторія Климчук.

Вона подякувала усім, хто прийшов вшанувати пам’ять батька. Вікторія Климчук додада, що те, що зробили бійці АТО, – справжній подвиг. Хоч давно минув час героїчних звершень козаків та січових стрільців, у новітній історії України з’явилися свої Герої.

«Патріоти це не ті, хто їздить на дорогих машинах, обмотавшись українськими стрічками та кричать «Слава Україні». Патріоти це ті, хто не дає і не бере хабарів, хто шанує пам’ять загиблих і ті, хто не втікає від України у складний момент, а залишається з нею як з дружиною – в радості і в горі.

Тож дочка Героя додала, що найкращий спосіб, яким кожен може вшанувати пам’ять загиблих – це розбудовувати країну.

«Сподіваюся, що ми переможемо по всіх фронтах – і тут, в миру, і там, на війні», – додала Вікторія Климчук.

Сестра загиблого Тетяна Климчук пригадала Сергія як звичайного чоловіка,який незвичайно завершив свій шлях. ЇЇ брат загинув у час, коли добровольчі батальйони приймали найважчі бої. Коли брата востаннє проводжали на Схід, ніхто не чекав, що зовсім скоро у такий самий сонячний день він повернеться додому у труні. Зараз важливо пам’ятати кожного Героя. Найкращий спосіб зберегти пам’ять – допомогти тим, хто зараз воює чи лікується у госпіталях та підтримати родини загиблих.

Отаман Волинського козацького стрілецького братства Володимир Перчук розповів, що Сергій Климчук завжди був у числі перших – він стояв біля витоків козацького братства, одним з перших пішов на Майдан, а згодом і на війну. Він став прикладом, і після вибуття його зі строю, натхненні його прикладом замінили побратими. Тож зараз важливо відстоювати те, за що поліг Герой – будувати Україну. Не обв’язоково робити це в окопах, кожен має прикластися на місці.

Голова спілки воїнів АТО Волині Олег Твердохліб пригадав бій, у якому загинув Климчук. Дві роти «Айдару« тоді стояли у Хрящуватому та Новосвітлівці. Сергій загинув під обстрілом.

«Увесь цей час, поки ми були там, у нього усмішка не сходила з очей. З цією усмішкою він і залишився у нашій пам’яті. Вічна слава Героям», – сказав Твердохліб.

Наприкінці на честь Героя тричі вистрелили у повітря з козацької зброї. Згодом присутні виконали гімн та поклали до меморіальної дошки квіти.





































Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.