Прикордонники пояснили «аншлаги» на митному переході «Ягодин»

Прикордонники пояснили «аншлаги» на митному переході «Ягодин»
Перед міжнародним автомобільним пунктом пропуску «Ягодин» відмічається велике накопичення вантажних автомобілів.

Учора в черзі перебували 210 вантажівок (у п’ятницю їх кількість станом на 08 годину ранку становила 130 вантажівок). Фіксується подальший під’їзд вантажних транспортних засобів для оформлення на виїзд із України. Взагалі технологією пункту пропуску «Ягодин» передбачено оформлення вантажних автомобілів –250 транспортних засобів за добу на виїзд, а фактично оформлюється до 600.

Утворення черг вантажного транспорту перед вихідними днями характерно для даного пункту пропуску з наступних причин:

В першу чергу економічних: найкоротший шлях переміщення вантажів в Європу, при цьому суттєва економія паливо-мастильних матеріалів; на даному напрямку створено оптимальні умови для водіїв-далекобійників (стоянки, місця відпочинку); специфіка технологічних принципів переміщення товарів, які ґрунтуються на мінімізації сплати різного роду тарифів, а саме: виїзд із України з товаром або без у п’ятницю, суботу, неділю; вивантаження/завантаження товарів в Європі в місці призначення у понеділок, вівторок, середу, четвер; відповідне повернення в Україну у п’ятницю, суботу, неділю.

В другу чергу технічних: на дорогах ЄС обмежений рух великовантажних автомобілів у вихідні дні; видача значної кількості дозволів на організацію вантажоперевезень в період вихідних днів з Асоціація міжнародних автомобільних перевезень (до 200 на вихідні дні); невідповідність наявної інфраструктури існуючих пунктів пропуску «Ягодин - Дорохуськ» реальному вантажо- та пасажиропотоку.

Державна прикордонна служба України продовжує вживати заходи, щоб уникнути накопичень транспортних засобів перед пунктами пропуску. Для врегулювання ситуації в пункті пропуску збільшено кількість робочих місць, створено ситуативну групу від управління Луцького прикордонного загону з метою проведення інформаційно-роз’яснювальної роботи з учасниками міжнародного руху.

Також організовано взаємодію з підрозділом митниці Державної фіскальної служби України та польською Стороною щодо ритмічності роботи пунктів пропуску «Ягодин - Дорохуськ».

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 9
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
кому ця стаття? кому ви брешите? пишіть правду, поляки трішки дали добро, і почав валити лівак, а наші доблесні погранци, як то кажуть кують жилізо поки гаряче, і їм срати на простих громадян, які не платять гроші, їм головне пропустити лівак, і збрти рублів. такої наглоти, безпредєла і піздєца з боку митної служби україни на ягодині не було навіть при правлінні яника і його корумпованої команди. стаття замовна і брехлива! волиньпост ви також продажні скоти. через таких як отут журналістів ми маємо що маємо.
хто не вірить моїм словам- будьласка я лічно можу вас завезти під ягодинську границю, і тикнути вам пальцьом, як погранец, не соромлячись у всіх на очах бере гроші за те щоб пропустити машину поза чергою!
Відповісти
Правду пише попередник.Гребуть лопатою, з черги пустять 5 машин, поза чергою 150, за 300-500гривень i давай вали ще й "удачi" побажають.Як наприклад в Устилузi, на брамi стоiть груба Юля, шансiв проiхати чесно 0.За яника було погано ,а зараз ДУПППППППППППППППППППППППППППППППППППППППППППППА.
Відповісти
Коли наведуть там порядок. Бедлам уже понад 20 років до дупи їм Майдани і ті президенти. тут своє життя.
Відповісти
Обіцяли передати Волинську митницю в керівництво британцям.Але як тоді проїде 1,5 тонн бурштину?
Відповісти
Господи, що за люди в нас? Нічого і нікого не бояться
Відповісти
Стаття брехлива і заказна Гнати їх треба всіх поганою мітлою Волинь пост - ГАНЬБА
Відповісти
Громадянин правду каже на всі 100 %. Там дійсно всіх за..бали.
Відповісти
Платиш бабки і валиш без черги. Бабло - наше всьо!! Єслі шо - то всьо путєн винен.
Відповісти
Народ ви чьо? Я ж не собі все кладу, начальству,а начальство на Киів.всьо норм, беріть папіроси і приїжайте, єслі шо - Саганюк прикриє
Відповісти
Останні новини
Прикордонники пояснили «аншлаги» на митному переході «Ягодин»
20 березень, 2016, 11:06