Велогонщиця з Луцька перемогла у фіналі гонки в Південній Африці. ФОТО

Велогонщиця з Луцька перемогла у фіналі гонки в Південній Африці. ФОТО
Яна Беломоіна виграла фінал гонки CAPE EPIC в Південній Африці.

Лучанка Яна Беломоіна в парі з німкенею Сабіною Шпіц вибороли перемогу на фінальному етапі МТБ-гонки Cape Epic (ПАР, Кейптаун), - пише "Race Horizon Park".

Українсько-німецька команда "Sport for Good" виграла три етапи поспіль, випередивши на останньому сьомому етапі своїх суперниць — датчанку Аніку Лангвад і швейцарку Аріан Клейнханс на 47,1 сек.

Але за результатами всіх етапів перше місце серед жінок виграла команда "Spur-Specialized". Відставання Беломоіної і Шпіц становить 14,56,5 хв.

Як повідомляється на офіційному сайті гонки Cape Epic, переможниці Grand Finale (Великий фінал) Беломоіна і Шпіц, що ставали "все сильнішими і сильнішими упродовж восьми днів, збільшили темп, щоб зробити вирішальний ривок на знаменитих "Сходах у небо".

"На останньому підйомі Яна їхала, як божевільна. Вона обігнала чоловічу команду, і я сиділа позаду них і думала: «О господи». Тоді я побачила, як вона перегнала дівчат, і я зрозуміла, що мушу використати свої останні сили, щоб наздогнати її. Виграти три етапи в гонці підряд — це дивовижно. Я дуже рада, що вирішила приїхати на Cape Epic", — розповіла напарниця Беломоіної, 44-річна олімпійська чемпіонка Сабіна Шпіц (Німеччина).

23-річна Яна Беломоіна висловила свою радість, що її навички їзди крос-кантрі стали вирішальним фактором у цей день:

"Фініш був дуже хороший, це було схоже на заїзд по пересіченій місцевості, тож я повинна була їхати швидко. Я побачила маленький шанс, тож я пішла на це і, на щастя, Сабіна змогла мене наздогнати. Я дуже щаслива виграти три етапи поспіль".

Нагадаємо, бронзова призерка чемпіонату світу UCI Mountain Bike 2015 Яна Беломоіна вперше в кар'єрі стартувала на веломарафоні "ABSA CAPE EPIC".














Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.