На Волині АТОшники можуть отримати найродючіші землі

На Волині АТОшники можуть отримати найродючіші землі
Волинський інститут агропромислового виробництва не хоче ділитися землями із бійцями АТО.

На цьому сьогодні під час оперативної наради наголосив голова ОДА Володимир Гунчик.

«Є землі академії аграрних наук, інших інститутів, структур, які досить довгий час використовуються не за призначенням. Академія вчепилася мертвою хваткою у ці землі і не відпускає», - зазначив губернатор.

Зазначимо, що якраз сьогодні директор Волинського інституту агропромислового виробництва Олег Карпінський працює в Києві та вирішує це питання.

«Я взагалі не повноважний це коментувати. Від мене особисто це питання не залежить. Зараз в Академії вирішують це питання. Проте, скільки землі виділять говорити ще рано», - прокоментував телефоном ВолиньPost Олег Карпінський.

Нагадаємо, що на сьогодні надано 2213 дозволів на користування земельними ділянками учасникам АТО, що становить 53,2% від потреби.

Зауважимо, що Волинь – одна із кращих в Україні щодо виділення земельних ділянок учасникам АТО.

Довідково: Волинському інституту агропромислового виробництва підпорядковано 4 державних дослідних господарста, за якими закріплено 4,3 тис. га сільскогосподарських угідь, в т.ч. 3,8 тис. га ріллі, де проводиться випробування і впровадження інноваційних технологій в рослинництві і тваринництві та зосереджене виробництво високоякісного елітного насіння.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 6
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
ледарів бажаючих працювати на землі немає...
Відповісти
забирати землю в інститута? більше нема де? он, хай по "царських" селах позабирають, маєткі переполовинять... в "декого" ділянки під маєтки по кілька гектарів, от хай і поділяться
Відповісти
Землю атошникам дати неважно яки !!можна институту а можна з маеткив!!
Відповісти
забирати землі, де повинні розроблятись передові методи ведення господарства - це все одно що елітні сорти зернових переробляти на спирт.Ось так і працюють сьогодні наші державці як у відомій байці "Охрімова свита"... Ганьба !
Відповісти
Забыли, как на Шопена типа "общежитие" построили. Все равно попродают эти земли, вот новоявленным янтарным нуворишам, например. Так что уж лучше АТОшникам, они хоть за нее воевали.
Відповісти
У переліку чиновників-землевласників - судді та працівники міністерства юстиції.

У власності родини судді Апеляційного суду Волинської області Василя Подолюка - 197497243 метрів квадратних земельних ділянок.

Про це стало відомо після обробки декларацій чиновників компанією Promedia Consulting,

Суддя Василь Подолюк працює в Апеляційному суді Волинської області. Згідно з декларацією за 2013 рік, площа земель, якою володіє його сім'я, практично дорівнює площі 5 Луцьків та співставна з площею Одеси.

Згідно з аналізом оброблених декларацій, серед тих чиновників, чиї родини мають великі земельні ділянки, багато суддів та працівників Міністерства юстиції.
Відповісти
Останні новини
На Волині АТОшники можуть отримати найродючіші землі
21 березень, 2016, 13:21