Депутати Луцькради мізкували, як реабілітувати комунальний транспорт. ФОТО

Депутати Луцькради мізкували, як реабілітувати комунальний транспорт. ФОТО
У Луцькому підприємстві електротранспорту відбулось засідання тимчасової контрольної комісії, аби ознайомитись із ситуацією та внести пропозиції з оптимізації роботи проблемної організації.

Конкретні пропозиції з врегулювання та покращення ситуації на Луцькому підприємстві електротранспорту вніс Олександр Козлюк, начальник управління розвитку підприємництва та реклами Луцької міської ради (БПП «Солідарність»).

Було запропоновано ввести електронний обіг пасажиропотоку в тролейбусах, посилити контроль за збором виручки, оновити парк, оптимізувати графіки та інтервали руху тролейбусів, підвищити кваліфікацію водіїв тощо.



«Усі пункти важливі та взаємопов’язані. Без електронного контролю обігу потоку пасажирів неможливо проконтролювати надходження виручки у касу підприємства. Без оновлення парку складно утримувати позиції конкурентоспроможного перевізника в місті. А без підвищення класу водіїв неможливо організувати чіткий інтервальний графік руху тролейбусів по місту,» - зазначив Олександр Козлюк.

Натомість виконуючий обов’язки директора ЛПЕ Ігор Грицюк передав Миколі Романюку повторне звернення з проханням усунути ямковість на зупинках громадського транспорту.



Окремою темою обговорення були орендовані автобуси, які курсують прибутковими маршрутами Луцького підприємства електротранспорту. За словами юриста Миколи Івчика, наразі підприємство орендує 60 одиниць транспорту у фізичних осіб-підприємців. Співпраця починалась зі сплати підприємцями 90-100 грн за кожен автобус за день його курсування маршрутом. Зараз планують укласти додаткову угоду та затвердити ціну 130 грн.

Також депутати обговорили проблемні питання діяльності підприємства - перевезення пільговиків та перевірку Держфінінспекції. Згідно з висновком останньої, ЛПЕ нанесло збитків на понад 600 тисяч гривень. Підприємству довелося виправдовуватися через суд. Наразі керівництво ЛПЕ обурене тим фактом, що держава заборгувала підприємству мільйони гривень компенсації пільгових перевезень, а натомість висуває звинувачення в збитках.



Оскільки ЛПЕ змушене самостійно виплачувати пільгову пенсію своїм працівникам, керівництво підприємства попросило депутатів подати до Верховної Ради звернення щодо змін до пенсійного законодавства або здійснити взаємозалік боргів державою.



Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: ЛПЕ, комісія
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 4
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Як я зрозумів варіанти "не красти" і "вчасно сплачувати компенсацію за перевезення пільговиків" не розглядалися.. Ну да, ну да......
Відповісти
Як тролейбуси можуть конкуровати з маршрутками коли маршрутка через кожних 5 хвилин іде а тролейбус через 30 а то і ще довше того і пенсіонери ними йіздять які не спішать нікуди .Частіше мають ходити тролейбуси нові маршрути робіть Вишків Маяки Ківерці Рожище працюйте а не тільки засідаєте
Відповісти
Замість засідань однією попою на двох стільцях,краще б організували поїздку в тролейбусі,бо дехто навіть не уявляє про що говорить...по 2 грв. з кожного...
Відповісти
Що таке "електронний обіг пасажиропотоку"?
Відповісти
Останні новини
Депутати Луцькради мізкували, як реабілітувати комунальний транспорт. ФОТО
21 березень, 2016, 18:13