Як українські супермаркети завищують ціни. ІНФОГРАФІКА

Як українські супермаркети завищують ціни. ІНФОГРАФІКА
Стрімке зростання цін на продукти в Україні викликане перш за все девальвацією гривні. Але це не завжди головний чинник.

Як пише видання Focus, лише у минулому році в Україні з'явилося 394 нові супермаркети. При цьому обсяги роздрібної торгівлі скоротилися більш ніж на 20%, а споживчий попит змістився в бік економсегменту.

Відтак, аби витримувати конкуренцію з ринками і власними торговими точками, підприємства відкривають нові магазини. А інвестиції в нові торгові точки повертають за рахунок споживачів – підвищуючи ціни на групи найзатребуваніших товарів.


За словами директора Асоціації постачальників торговельних мереж Олексія Дорошенка, крупи в Україні дорожчають значно швидше за темпи інфляції. Також важко пояснити і ціни в магазинах на свинину. Знизилися і оптові ціни на курятину. Через заборону експорту з ЄС до Росії європейські виробники стали імпортувати курятину в Україні, створивши надлишкову пропозицію.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Усе менше і менше хочеться іти в супермаркет.Невеликі покупки можна зробити і біля свого будинку, там і більше піклуються за свого покупця.
Відповісти
а супермаркети чиї
Відповісти
А виробники не завищують ціни?
Відповісти
Останні новини
Як українські супермаркети завищують ціни. ІНФОГРАФІКА
22 березень, 2016, 05:46