Сьогодні у Києві поховають Гонгадзе

Сьогодні у Києві поховають Гонгадзе
У вівторок, 22 березня, тіло убитого українського журналіста Георгія Гонгадзе буде поховано на території церкви Миколи Набережного в Києві.

Повідомила адвокат удови журналіста Мирослави Валентина Теличенко, - повідомляє Інтерфакс-Україна.

"22 березня Георгія Гонгадзе буде поховано на території церкви Миколи Набережного. Відспівування та прощання розпочнеться близько 12:00", - сказала вона в понеділок увечері.

За словами В.Теличенко, під час похоронної церемонії не передбачено "ніяких виступів політиків чи інших світських осіб", а в церкві, де відбуватиметься відспівування, буде заборонено фото та відеозйомку".

"Сім'я просить журналістів не звертатися по коментарі, а при фото та відеографії - дотримуватися дистанції", - наголосила адвокат.

Як повідомлялося, журналіст Г.Гонгадзе зник у Києві 16 вересня 2000 року. У листопаді того самого року в лісі Київської області було знайдено обезголовлений труп, який, за висновками експертів, міг належати журналістові. У 2009 році в Київській області знайшли останки черепа, які, за заявою Генпрокуратури, належать Г.Гонгадзе. Проте тіло досі не поховане, оскільки мати журналіста Леся Гонгадзе відмовлялася визнавати, що знайдені останки належать її синові. 30 листопада 2013 року на 69-му році життя померла Л.Гонгадзе.

Третій президент України Віктор Ющенко 23 серпня 2005 року посмертно присвоїв звання Герой України Г.Гонгадзе. 21 березня 2016 року президент України Петро Порошенко передав удові загиблого журналіста Мирославі орден "Золота Зірка".

29 січня 2013 року Печерський райсуд Києва засудив колишнього голову департаменту зовнішнього спостереження МВС України О.Пукача до довічного позбавлення волі, визнавши винним у вбивстві Г.Гонгадзе.

Водночас замовників цього вбивства досі не встановлено.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
хай на надгробному камені так і напишуть: помер 17 вересня 2000, похований 22 березня 2016. Люди з далекого майбутнього коли найдуть цей камінь будуть довго голову ламати що з ним 16 років робили.
Відповісти
Мир праху твоєму. Типерший з НЕБЕСНОЇ СОТНІ.
Відповісти
Останні новини
Сьогодні у Києві поховають Гонгадзе
22 березень, 2016, 10:49