У Луцьку пройшла акція на підтримку людей, хворих на синдром Дауна. ФОТО

У Луцьку пройшла акція на підтримку людей, хворих на синдром Дауна. ФОТО
У Луцьку відзначили Міжнародний день людей з синдромом Дауна.

Дата проведення Міжнародного дня людини із синдромом Дауна вибрана не випадково, це двадцять перший день третього місяця пов’язаний з 3 копіями 21-ої хромосоми, - йдеться на сайті Луцької міської ради.

Вперше цей День став щорічно відзначатися з 2006 року і був заснований на VI міжнародному симпозіумі по синдрому Дауна, проведеному в Пальма де Майорка, за ініціативою правлінь Європейської та Всесвітньої асоціацій Даун-синдром.

Як це бути особливим, відчувати різне ставлення через свій діагноз з’ясовували студенти СНУ імені Лесі Українки під час акції «Багато шкарпеток», що проводилася ВОГО «Батьків із синдромом Дауна» за допомогою Студради СНУ імені Лесі Українки.

Студенти роздавали інформаційні листівки про Всесвітній день людей із синдромом Дауна та про громадські організації, які допомагають таким людям, розповідали про зміст акції «A lot of sock’s» (Багато шкарпеток).

Одягнувши різнокольорові шкарпетки або приколовши їх до сумки чи одягу, ви викликаєте підвищену увагу оточуючих, але відбувається це з вами лише 1 день в рік, а люди з синдромом живуть в полі такої уваги постійно. І, на жаль, ставлення до таких людей не завжди доброзичливе та дружнє.

В Центрі дозвілля СНУ імені Лесі Українки студенти змогли безпосередньо поспілкуватися з представниками ВОГО «Батьків із синдромом Дауна», учасниками арт-студії «Мандаринки», батьками.

Співорганізатор зустрічі, завідувачка лабораторії інклюзивної та спеціальної освіти Ірина Кузава розповіла про особливості запровадження інклюзивної освіти в Луцьку та в Україні, наголосила про важливість виховання у дітей, молоді толерантного, співчутливого ставлення до людей із особливими потребами.

Гість зустрічі, секретар міської ради, Юлія Вусенко, підтримала акцію, одягнувши різнокольорові шкарпетки. Вона підкреслила, що просвітницька робота, є дуже важливою для формування у громади доброзичливого і небайдужого ставлення до сонячних діток, до їх проблем.

Найзворушливішим етапом зустрічі став спільний флешмоб дітей, батьків та гостей зустрічі.














Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
У Луцьку пройшла акція на підтримку людей, хворих на синдром Дауна. ФОТО
22 березень, 2016, 17:33