Які квартири у Луцьку обкрадають найчастіше?

Які квартири у Луцьку обкрадають найчастіше?
Близько 75 % квартирних крадіжок трапляється в Завкозальному районі міста, зокрема на проспектах Молоді і Соборності, а також в районі вулиці Кравчука.

Таку статистику озвучили у Луцькому відділку поліції, пише «Конкурент». Тому про заходи безпеки мусять знати і мешканці старих багатоповерхівок, і ті, хто збирається купувати житло.

Як розповів мешканець багатоповерхівки на вулиці Задворецькій, після того, як його квартиру обікрали, жителі створили ОСББ. Раніше у них були лише кодові двері у під’їзди. А після інциденту люди вирішили встановити освітлення довкола будинку (світлодіодні лампи) та камери спостереження. Також в майбутньому планують облаштувати шлагбаум на в'їзді до прибудинкової території.

Як розповідає голова Асоціації об'єднань багатоквартирних будинків «Володимирська» Георгій Давидюк, у дворі житлового комплексу «Колізей» встановлене відеоспостереження.

«Поставили чотири потужні відеокамери, вони цілодобово фіксують все, перекривають повністю двір. Мешканці можуть через інтернет подивитися в реальному часі, що відбувається біля будинку», – розповідає Давидюк.

Важливим елементом в системі безпеки мешканців є загородження прибудинкової території. Так у двір важче потрапити зловмисникам, а також сюди не заїжджають «чужі» автомобілі.

Ще один спосіб вберегтися від злодія - встановити сигналізацію. Як стверджують в Управлінні поліції охорони Волинської області (колишня Державна служба охорони), у 2016 році почастішали випадки спроб обікрасти квартири – сигналізації стали спрацьовувати на 50 % частіше.

«Якщо хтось без дозволу господаря зайшов у квартиру, сигнал тривоги за декілька секунд приходить на пульт централізованого спостереження. Диспетчер в найкоротший термін передає дані наряду, який приїжджає на місце за 3-5 хвилин», – розповідає начальник управління Ярослав Косинець.

В управлінні запевняють, якщо злочинець бачить наліпку з написом, що будівля під охороною, то дуже рідко намагаються вчинити крадіжку.

В Управлінні поліції охорони розповіли, як найчастіше злодії проникають у квартири. Часто виною цьому стають неякісні пластикові вікна, які можна відкрити за 5 секунд, або ж надто примітивні замки у дверях квартир, який можна зламати менш як за 60 секунд. Також бували випадки, коли злодії, як альпіністи, проникали в квартири через незасклені балкони, спустившись туди з даху.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Роботу по перевірці підозрілих осіб проводила патрульно-постова служба. яка топтала землю. а не каталася на гарних автомобілях з ввімкнутими маячками.
Відповісти
підозріла особа правила паркування не порушуе
Відповісти