Як поїсти у «Patio di Fiori» за 78 копійок: покрокова інструкція від журналістів. ФОТО

Як поїсти у «Patio di Fiori» за 78 копійок: покрокова інструкція від журналістів. ФОТО
Про обід за 78 копійок у луцькому ресторані «Patio di Fiori» було багато мови. Гучна презентація, журналісти дегустували, а після того – писали. Але то все – з чужих вуст і з публічних заходів.

Перевірити, чи насправді у ресторані можна поїсти за такі гроші, вирішив «Таблоїд Волині».

Спочатку журналісти спробували знайти номер телефону ресторану.

"Ні на головній сторінці ресторанного сайту, ні у розділі «Контакти» телефону нема. Є модна електронна форма для бронювання столика, а от з «живими» контактами – проблема. Допоміг, як завжди, гугл", - пише авторка.

Після дзвінка жінка з'ясувала, що номер телефону їй був не так уже й потрібен.

"Слухавку зняла чемна дівчина. Вислухала про шалене бажання пообідати за 78 копійок – і засмутила. З’ясувалося, по телефону не записують – треба прийти особисто. Ніякі вмовляння і пояснення про дефіцит часу не допомогли", - розповідає Людмила Яворська.

Наступного дня в час «майже-халявного» обіду (11:30 – 12:30) журналістка завітала в ресторан.

"Велике сподівання – посадять за стіл і нагодують вже сьогодні. Та ні, як виявилося – все за правилами", - зазначає журналістка.

"Ну, невеличке порушення все ж було. Замовляти дозволяють безпосередньо для себе, а мені вдалося зробити замовлення на два обіди. «Можна, зі мною буде ще колега? Ну будь ласочка! Тож якщо ще він сюди стане ходити записуватися – ми через «рускіймєсяц» попадемо»", - описує ситуацію журналістка.

За її словами, офіціант записав ім’я-прізвище та набір страв. Для однієї порції – курячий бульйон, гречку з курячою котлетою, салат із буряка та компот; для іншої – рибну юшку, рис із рибною котлетою, салат із капусти, узвар.

Пообідати у той день журналістам не вдалось. Оскільки була п’ятниця. А на вихідних обідів за 78 копійок не пропонують, тож записали журналістів на понеділок.

Проте пообідати в той день журналістці не вдалось..оскільки вона забула про «ресторанний експеримент», а загадала про нього лиш о 18.00 вечора.

"О, ні! Тож доведеться знову йти, щоб записатися!!!", - жаліється журналістка.

"Телефоную, пояснюю ситуацію: мовляв, я – жива людина, ваш колега це перевірив, і я – з серйозними намірами, попри те, що сьогодні просто забула. Дівчина невблаганна: маєте прийти особисто і записатися", - розповідає про свою проблему журналістка.

"А в чому логіка? Ви ж хочете малоімущим показати рівень сервісу! Так от – ганяти мене, щоб записатися на обід, – це поганий сервіс", – спробувала "наїхати" на офіціантку.

Після довгих благань жінці все ж вдалось вмовити персонал. Її переписала на наступний день.

Наступного дня журналістка разом зі своїм колегою Дмитром Авраменком пішли до ресторану.

У ресторані гостей зустріли привітно, запропонували вибрати місце. У залі.

"Не надто людно, проте два-три столики вже зайняті такими ж «обідальниками»", - описує обстановку журналістка.

"Замовлення принесли швидко. Читала в Інтернеті про «меню за 78 копійок», бачила фото, то ж суп мене не здивував. А от в очах колеги подив зловила", - розповідає про враження від принесених страв журналістка.

"Рибна юшка (як і курячий бульйон) виявилися абсолютно без нічого – ні картоплини, ні натяку на м’ясо. Просто рідина. Щоправда, лише за консистенцією. Бо смаком – щиро кажу – був смачним", - розповідає автор.

"До такого «густого» супу захотілося принаймні хліба. Попросила в офіціанта. Приніс хрумкі підпечені скибочки і масло. «За хліб заплатимо більше, як за весь обід», – подумалось. Та свіжа випічка суттєво додала плюсів «першому»", - додає Людмила Яворська.

"Не знаю, що сказати про «друге» і салат. Не скажеш же ж просто «смачно»? Але що можна сказати більше про рис, рибну котлету і посічену капусту? Не розварене, не пересмажене, вміру посолене і приправлене… Просто і смачно – це і правда найточніші слова", - вихвалює страви журналіст.

Наприкінці свого обіду журналісти теж були не менше здивовані.

"З приємного – звісно, цифри в рахунку. З мінусів – можливо, те, що не запропонували чогось іще. Не впевнена, правильно це чи ні (за якоюсь там офіціантською етикою), але мені чомусь завжди пропонують «можливо, щось іще?». А тут – не запропонували", - оцінює роботу персоналу журналіст.

"До речі, записатися на наступний день на такий же обід теж не запропонували. А взагалі-то, було б зручно: прийшов, поїв, і відразу записався знову. І йти спеціально не треба", - додає Людмила Яворська.


















Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 11
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
а якби Вони не повідомили що є журналістами яка би була реакція?? ходили би ще тиждень щоб записатись??
P.S. сама ідея такого рахунку цікава...
Відповісти
а скільки вже стареньких бідних людей, що не можуть дозволити собі повечеряти в ресторані, скористалися корисним дієтичним обідом від В.П.?
Відповісти
Ну так поїли ж,для чого цей кіпіш робити?
Відповісти
Оо ну ще хлібчик з маселком в бонус, а ви ще жалієтеся?)
Відповісти
Цікава ідея, креативна,їжа смачна,мені сподобалося!!
Відповісти
Треба спробувати, та і платити копійки в прямому сенсі))
Відповісти
Патіо знаходить нові шляхи дивувати,поки це цікаво.
Погодьтесь, лучани такого ще не бачили.
Відповісти
Шо не роби нашм людям, все не так і все не то.
Дешево? це не повага,нас мають за жебраків!Дорого? як ті мажори сміють ми ж бідні люди!
Тіштеся тим, щщо вам пропонують смачно і дешево пообідати.
Відповісти
Але вже дехто "вміє" донести до читача інформацію про цікавий екперимент. Був з друзями із Києва, котрі ночували в тому готелі. Запропонували новинку і грух було відмовитися. Все смачно і без жодної волокити. Столичні гості, які звикли до різних акцій, були приємно здивованими нововведенням власника Patio di Fiori...
Відповісти
Продовжуйте в такому ж дусі, тільки ціни не піднімайте;)
Відповісти
чи той за 78 копійок готувати не вмів))) креатура від громадського активіста пана Пащенка
Відповісти
Останні новини
Як поїсти у «Patio di Fiori» за 78 копійок: покрокова інструкція від журналістів. ФОТО
23 березень, 2016, 13:45