Червоний Хрест хотів нажитися на гуманітарній допомозі

Червоний Хрест хотів нажитися на гуманітарній допомозі
За результатами внутрішнього аудиту Київської міської організації Товариства Червоного Хреста звільнено її голову Ніну Гусєву.

На засіданні правління також звільнили голову Солом’янської районної організації, - повідомляє "Українська правда. Життя", посилаючись на "Transparency International".

Заяву на звільнення за власним бажанням падала голова Печерської районної організації ТЧХ.

Нині триває перевірка в Одеській обласній організації ТЧХ. У присвоєнні гуманітарного вантажу зі Швейцарії підозрюється її голова Тамара Барніч.

"На час проведення перевірки Барніч відсторонена від виконання своїх обов’язків. Також в Одесі триває кримінальне розслідування з цього приводу", – йдеться у заяві "Transparency International".

"Починаючи з кінця січня до "ТІ Україна" звернулися декілька викривачів, які додатково повідомили про факти здачі в оренду візків для інвалідів, про бездіяльність патронажних сестер за бюджетні кошти, продаж гуманітарної допомоги", – повідомляють правозахисники.

"Після того, як волонтери Товариства Червоного Хреста повідомили "ТІ Україна" про численні випадки торгівлі гуманітарною допомогою, ми закликали правоохоронні органи, Міністерство охорони здоров’я України, а також партнерів Товариства втрутитись у ситуацію і зауважити на оприлюднені викривачами факти корупції", – пояснюють у "ТІ".

Тож товариство Червоного Хреста, під тиском громадськості, ініціювало внутрішні перевірки.

Окрім звільнення очільників двох місцевих київських організацій, догану оголосили також головам Деснянської, Оболонської та Печерської районних організацій, а за неналежне ведення роботи – попередження головам Голосіївської, Дарницької, Дніпровської, Святошинської та Шевченківської районних організацій.

Правоохоронні органи розглядають заяву "ТІ" Україна та матеріали щодо можливості притягнення до кримінальної відповідальності посадових осіб ТЧХУ і окремих державних службовців.

Porsche Finance Group за запитом "ТІ Україна" пообіцяла здійснити перевірку дотримання Червоним Хрестом порядку використання благодійної допомоги.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Червоний Хрест хотів нажитися на гуманітарній допомозі
23 березень, 2016, 17:45