Як волинянам ввімкнути українське телебачення. ФОТО

Як волинянам ввімкнути українське телебачення. ФОТО
На понад 30% території Волинської області немає українського телебачення.

Про це стало відомо під час конференції "Шляхи забезпечення абсолютного покриття території Волинської області українським та регіональним телевізійним мовленням", яка відбулася сьогодні, 23-го березня, в приміщенні облдержадміністрації.

З огляду на таку невтішну картину, понад 50 населених пунктів Камінь-Каширського, Ратнівського, Любомльського, Любешівського, Ківерцівського, Шацького та частково Маневицького районів знаходяться в зоні "інформаційної небезпеки".

Головна причина, яка унеможливлює повноцінно забезпечити територію нашої області цифровим телебаченням, полягає у відсутності частотних присвоєнь і ліцензій. А це вже стосується компетенції загальнонаціональних регуляторних органів.

Між тим, Польща та Білорусь повністю перейшли на цифрове мовлення та відмовились від аналогового телебачення. Їхнє телебачення дивляться майже всі мешканці прикордонних районів.

На Волині на цифрове мовлення збиралися перейти у 2015-му році, проте цього так і не сталося. Учасники конференції кажуть: аналогове мовлення працюватиме до червня 2017-го року.

За результатом конференції, її учасники ухвалили резолюцію та надішлють звернення до Президента України, Верховної Ради та Кабінету Міністрів. Просять у вищого керівництва країни впровадити на території області пілотний проект зі 100 % забезпеченням населення краю цифровим мовленням з подальшою розбудовою мережі цифрового телебачення; розрахунок і міжнародну координацію частот першочергово здійснити для Волині.























Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
... в очах чиновників)))
Відповісти
По очах видно що вкрасти хочуть
Відповісти
Стипан Родич знову до політики лізе!
Відповісти