Волі, 44а: елітне житло з видом на ображених сусідів та за три метри від заправки. ФОТО

Волі, 44а: елітне житло з видом на ображених сусідів та за три метри від заправки. ФОТО
Резонанс навколо сумнівного будівництва з ознаками порушень на проспекті Волі, 44а набирає обертів.

Мова йде про скандальне будівництво десятиповерхівки в центрі міста «Luceoria». Комплекс з невимовною назвою, має таку ж складну історію.

Фірма забудовник, ще у 2008 році отримала цю ділянку, а більше року тому почали її активно забудовувати. Сусіди майбутнього житлового комплексу почали нарікати на будівництво від самого його початку, бо ж воно розгорнулося прямісінько під їхніми вікнами.
«Вони щоразу переносять паркан, будівництво щоразу розширюється. Нам під самими вікнами поставили рейки для підйомного крану. Не доведи Боже, на будинок може щось упасти», - переймається жителька сусіднього будинку Катерина.





Розповідає: мешканці оббігали всі інстанції аби зупинити будівництво. Проте скрізь отримують відписки від місцевих чиновників. «Нам кажуть, що належних документів, а саме дозволів забудовник не має. То як вони тоді можуть будуватися?» - дивується жінка.

Натомість, у відповідях на прохання жителів сусіднього будинку перевірити законність відновлення будівництва, міська рада відписується, що ніяких дозволів на будівництво за вказаною адресою не видавала.





За словами заступника головного архітектора міста Ярослава Матвіїва, два роки тому, ТзОВ «Буд-Трейд», очолюване Юлією Кухарчук, яка між іншим у 2012 році балотувалася в народні депутати від Політичної партії «УДАР», отримало дозвіл від управління містобудування та архітектури Луцька зводити будинок лише на 6 поверхів замість 10-ти запланованих.

«Це ще було у 2008 році ми розглядали ідею забудовування цієї ділянки і наше управлівння дало дозвіл на забудовування в межах цієї землі 6-поверхового будинку», - каже Ярослав Матвіїв.

Та як кажуть: апетит приходить під час їжі. Тепер, за словами Ярослава Матвіїва, забудовники просять дозволу на зведення уже 12 поверхів.

Між тим, у центрі продажу квартир житлового комплексу «Luceoria», запевнили, що питання із узаконенням додаткових поверхів «вирішиться» найближчим часом.

В себе на сайті компанія забудовник публікує інформацію про те, що будинок буде зданий в кінці 2016 року та вже пропонує покупцям квартири на 10 поверхах. Яскравий сайт-візитка забудови, з російськомовним наповненням, розповідає лучанам про переваги придбання квартир у самому серці міста на «проспекте Свободы». Запевняє що головна ціль забудовника – комфорт майбутніх жителів.



Очевидно саме комфорт та зручність, мають на увазі Хмельницькі забудовники (а саме з цього міста компанія), заливаючи фундамент «елітної багатоквартирки» впритул до автозаправки. В центрі попереднього продажу квартир, що розташований поряд з будівництвом переконують: «АЗС знаходиться на безпечній відстані від будинку, понад 50 метрів».

Далеко ходити не треба, достатньо обійти будівельний майданчик з другого боку, аби переконатись що безпечна відстань понад 50 м, припадає десь на середину новобудови.





За роз’ясненням звернулися до Ярослава Матвіїва. Той підтвердив, що згідно з Державними будівельними нормами, відстань санітарно-захисної зони від АЗС до прилеглих житлових будівель має бути 50 метрів. Якщо заправка облаштована підземними резервуарами, тоді відстань санітарної зони може бути зменшена з 50 до 34 метрів.
«Наразі потрібно вирішувати дилему знесення або АЗС, або того будинку, що вже почали будувати.» - додає Матвіїв, на завершення свого коментаря.

Варто додати: на будівництво такого масштабу як десятиповерхівка «Luceoria» дозволи видають в столиці в Міністерстві регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України, адже така висока будівля, належить до 5-ї категорії складності об'єктів. Як і заправка.

Тож припускаємо, що проблеми цих двох луцьких забудов вирішуватимуть у високих кабінетах спільно.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 14
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
До чого ваша новобудова?Питання номер 1 в м.Луцьку це концерт Потапа!
Відповісти
... адже будівля, вище 100 м належить до 5-ї категорії складності об'єктів" - а як це ви так розрахували що будівля в 10 чи 12 поверхів буде мати висоту більше 100 м???????? Якщо для прикладу стандартна 9 поверхівка має 33-35м!
Відповісти
Писаки! Ви хоч арифметику в школі вчили? Навіть, якщо поверхів -12. Висота поверху - 3м. Помножте. Буде - З6м. Звідки ви взяли 100м ? Так, що дозвіл на будівництво дають в інспекції ДАБК. А тепер по суті. Це будівництво ведеться забудовником і проектною організацією з грубим порушенням вимог будівельного законодавства України . Тепер міськрада разом з інспекцією ДАБК зобов'язані вжити до порушників відповідних заходів. У противному разі вони беруть відповідальність на себе. Захланність затьмярює розум!
Відповісти
То ж ,гуртожиток для студентів , як на Шопена , а Настю з Потапом не впускати- то від них все зло , їх навіть власники зброї побоюються і сам Павло
Відповісти
їм можна
Відповісти
побачите все порішають а де домашні рєволюціонєри народні та антинародні контролі в штани налож... тут страшно зуби ж одні
Відповісти
дорогу біля ляькового театру перекрили шлагбаумом...і цей витвір мистецтва стоіть який рік...бо далі азс...ось так матвіів і компані порішали питання дотримання норм...і це біля меріі... а там біля парку теж порішають...
Відповісти
пацани з хмельницька рулять
Відповісти
Патріоти місто розбудовують та кошти в Українську землю вливають, даючи робочі місця, рухають економіку країни. А усяка мерзотна непотріб заважає, бо їй в багні зручно існувати та усілякі капості робити. Таких сталінсько-стукачих виродків пора прийшла як клопів давити !!!
Відповісти
Патріоти місто розбудовують та кошти в Українську землю вливають, даючи робочі місця, рухають економіку країни. А усяка мерзотна непотріб заважає, бо їй в багні зручно існувати та усілякі капості робити. Таких сталінсько-стукачих виродків пора прийшла як клопів давити !!!
Відповісти
ти є козел а не термінатор
Відповісти
Термінатор Всемогущий -УДАРена недодепутатка.Ти роби все по Закону і "...кошти в Українську землю вливай". Ти ж робиш все зі сторони ...упи. Сама свиня пліт дере, а законослухняних лучан за непотріб вважає. На виборах вони своє слово сказали і не помилились.
Відповісти
«Це ще було у 2008 році ми розглядали ідею забудовування цієї ділянки і наше управлівння дало дозвіл на забудовування в межах цієї землі... ". Ще питання про якість статті і рівень "проблеми" є? Про 6 поверхів не будемо - думаю там одразу при дачі дозволу розуміли що тим не обмежиться.
Відповісти
Хочу там квартирку
Відповісти
Останні новини
Волі, 44а: елітне житло з видом на ображених сусідів та за три метри від заправки. ФОТО
24 березень, 2016, 09:05