Аудіодоказ: як поліцейський «кришує» видобуток бурштину в Рівненській області

Аудіодоказ: як поліцейський «кришує» видобуток бурштину в Рівненській області
Затяжна бурштинова епопея. Прокуратура та СБУ досі не назвали прізвищ поліцейських, які причетні до «кришування» видобутку бурштину.

Ще 19 березня на гарячому застукали групу «старателів». Правоохоронці, аби затримати порушників, викликали підкріплення. У відповідь їм зателефонували керівники одного із райвідділів поліції і наказали забиратися геть з місця події. У журналістів 24 Каналу опинився ексклюзивний запис цієї розмови.

Рядовим копам, які викликали опергрупу на місце незаконного видобутку бурштину, дзвонить начальник. Прізвище Харитонов, яке звучить в розмові, можна легко знайти на сайті поліції. Ігор Михайлович Харитонов — керівник Сарненського райвідділу. Призначений на посаду відповідним указом Арсена Авакова наприкінці жовтня минулого року.

Замість того, щоб в'язати нелегальних «старателів» і забирати докази, керівник наказує підопічним забиратися геть. А коли ті відмовляються – особисто виїжджає на місце інциденту. Журналісти знайшли свідка подій того вечора. Олександр – колишній працівник того ж райвідділу.

«Приїхав, забрав їх, повідомив, що в Клесові спротив міліції. На скільки мені відомо, ніякого супротиву в Клесові не було. Хлопці сказали, що їх просто повезли у райвідділ і все», — розповів Олександр.

За інформацією журналістів, саме Харитоновим та його заступником зайнялися СБУшники. Хоча перед цим керівник райвідділу особисто випихав журналістів з кабінету. І божився, що він «не в долі».

З моменту відкриття справи минуло вже 5 днів. А назвати прізвища головних дійових осіб силові відомства так і не спромоглися. Переводять «стрілки» один на одного. Прокуратура з підозрою не поспішає.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Україна це Свинарник.
Відповісти
Останні новини
Аудіодоказ: як поліцейський «кришує» видобуток бурштину в Рівненській області
24 березень, 2016, 04:40