На Волині розпочав діяльність центр військового виховання «Волинська січ»

На Волині розпочав діяльність центр військового виховання «Волинська січ»
У Волинській області розпочав свою діяльність Волинський обласний центр військово-патріотичного виховання «Волинська січ».

Презентація центру відбулась 23 березня у Молодіжному центрі Волині, - повідомляє Волинська правда.

Волинський обласний центр військово-патріотичного виховання «Волинська Січ» розташований у селі Городилець Турійського району.

Як розповів керівник центру Сергій Дружинович, його головними напрямками роботи є підготовка юнаків до служби у лавах ЗСУ, Нацгвардії та інших силових підрозділах України,патріотичне та фізичне виховання молоді, організація військово-спортивних ігор, тренувань, польових виходів, туризм, заняття рукопашним боєм та інші подібні заходи.

Щорічним проектом центру є літній табір «Волинська Січ», який вже 15 років проводиться на узбережжі озера Світязь поблизу села Пульмо Шацького району. Відпочинок у ньому розрахований для юнаків та дівчат від 10 до 16 років і включає військовий туризм, заняття з рукопашного бою, вогневої підготовки, військового туризму та загальної фізичної підготовки, та навіть катання на квадроциклах.

«Там діти кожних два дні проходять ніби етапи історії українського війська – від княжих часів із луками, мечами і щитами, через козацьку добу, УПА і до сучасності», - розповів Сергій Дружинович. Для відпочинку, як пояснив він, від батьків приймаються благодійні внески.

Дружинович також розповів, що одним із напрямків діяльності центру буде і надання послуг. «Не завжди спонсори можуть надавати допомогу, і їм зараз самим важко. Отож, окрім планових заходів, ми можемо надавати послуги – хочуть люди у пейнтбол «пострілятись», щоб куліш їм зварили - заплатіть гроші і це забезпечимо. Тобто ми, громадські організації, також повинні і заробляти», - пояснив він.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Шкода дітей тих, загублене дитинство...
Відповісти
А причем название "січ" к Волыни? На Волыни только гайдамаки были. И никаких козаков. Или волыняне собственную историю не помнят?
Відповісти
Останні новини
На Волині розпочав діяльність центр військового виховання «Волинська січ»
25 березень, 2016, 09:49