На Волині з трансформаторів за один раз зливають 200-400 літрів мастила

На Волині з трансформаторів за один раз зливають 200-400 літрів мастила
Голова Волинської ОДА хоче залучити активістів, які переймаються долею бурштину та лісу, до охорони трансформаторних підстанцій.

Про це стало відомо сьогодні, 24-го березня, під час засідання Антикризового енергетичного штабу, - пише "Слово Волині".

Голова облдержадміністрації Володимир Гунчик повідомив, що цьогоріч кількість випадків несанкціонованого зливу оливи з трансформаторних підстанцій різко збільшилась. Так, частота таких злочинів виросла на 50%. ПАТ «Волиньобленерго» втратило уже 4,5 тисячі літрів трансформаторної оливи.

Очільник області зауважив, що за один раз з трансформаторної підстанції зливається близько 200-400 літрів мастила, тому можна говорити про організовану роботу зловмисників.

Так само організовано посадовець пропонує боротись із цими злодіяннями. Зокрема, на думку керманича краю, крадіїв потрібно шукати силами органів влади, місцевого самоврядування та правоохоронців.

Також Володимир Гунчик пропонує керівникам районів залучити до цієї роботи активістів, «які хочуть контролювати ліс, бурштин, пісок».

«Це загальнообласна проблема. Якби бочки з маслом вкрали зі складу обленерго, я б сказав, що це проблема комерційного підприємства, але коли є відключення електроенергії у селах, є загроза замикання на лінії, влада повинна підключитись. Я сподіваюсь, що органи правопорядку активно долучаться до розслідування цих фактів», - наголосив голова ОДА.

Окрім цього, посадовець звернувся до прокурора області з проханням взяти під персональний контроль розслідування цих резонансних справ.

Заступник директора ПАТ «Волиньобленерго» Володимир Перчук повідомив, що наразі в області виявлено 21 випадок зливу трансформаторної оливи. У всіх випадках пломби на трансформаторних підстанціях були зрізані.

Представник енергопостачального підприємство зауважив, що усім працівникам дано доручення проводити позачергові перевірки трансформаторних підстанцій, адже окрім втрати дорогої оливи, обленерго має й інші збитки. Зокрема, підприємство змушене після цього ремонтувати трансформатори, які виходять з ладу.

З допомогою позачергових перевірок енергетикам вдалось попередити дві крадіжки масла.

Володимир Перчук каже, що на підприємстві поки не знають, для чого зливається олива. Однак, є підозри, що її можуть використовувати для змішування з дизельним паливом і заправки тракторів, для мотопомп бурштинокопачів, змащування цепів бензопил та опалення приміщень, які обігріваються мазутом.

Володимир Гунчик, своєю чергою, попросив працівників поліції за кілька днів перевірити, чи є у вилучених мотопомпах трансформаторна олива.

Водночас під час наради стало відомо про те, що більшість випадків зливу оливи зафіксовано у Ковельському районі. Тут трапилось 15 крадіжок з 21.

Загалом же такі злочини зафіксовано у Ковельському, Ківерцівському, Камінь-Каширському, Луцькому, Рожищенському районах.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
На Волині з трансформаторів за один раз зливають 200-400 літрів мастила
24 березень, 2016, 12:51