В Україні «розберуться» з автівками на іноземних номерах

В Україні «розберуться» з автівками на іноземних номерах
У парламенті зареєстрований законопроект, що дозволяє їздити на авто з іноземними номерами більше року.

Правила тимчасового ввезення іномарок в Україну можуть змінитися вже найближчим часом. Нагадаємо, Прем’єр-міністр Арсеній Яценюк дав доручення голові Мінінфраструкури Андрію Пивоварському «розібратися» з машинами на іноземних номерах, - повідомляє UA-Reporter.com.

Увагу до цього питання привернув «бунт» закарпатських водіїв, які перекрили прикордонний перехід з вимогою продовжити термін перебування авто з іноземною реєстрацією в країні.

Розпорядження Яценюка виконали з дивовижною спритністю. У парламенті з’явився законопроект Віктора Балоги №4223, що передбачає внесення змін до статті 380 Митного кодексу.

Як і в попередніх версіях, в офіційно зареєстрованому проекті пропонується збільшити допустимий термін перебування автомобіля на іноземній реєстрації на території України протягом 1 року, при цьому існує можливість продовжити цей термін ще на 60 днів.

Власникам таких машин протягом двох місяців потрібно зареєструвати свій транспорт в сервісному центрі МВС, здати іноземні номери на зберігання, а замість них отримати українські. При виїзді процедуру потрібно виконати в зворотному порядку — власник змінює українські номери на «рідні».

Крім легковиків, протягом року перебувати на території країни без розмитнення зможуть також автобуси і вантажівки масою до 3, 5 т, а також мотоцикли, мопеди, тобто, по суті, весь транспорт, яким активно користуються пересічні громадяни і бізнесмени.
Причому, виїхавши хоча б раз на рік за межі України і в’їхавши назад, водій отримує «індульгенцію» ще на рік.

Автоколони, які переїжджають через кордон, на думку автора законопроекта, створюють масу незручностей. По-перше, на прикордонному контролі шикуються черги, по-друге, погіршується міжнародний імідж України, по-третє, погіршується екологічна ситуація на кордоні і в прикордонних населених пунктах (очевидно, повітря псують автомобільні вихлопи).

Врешті-решт, власники авто з тимчасовою реєстрацією елементарно прогулюють роботу, адже чимало часу йде на закордонні «вояжі».

Втім, нескладно припустити, що у разі ухвалення цього законопроекту, розмитнювати авто і офіційно платити по кілька тисяч доларів податків ніхто не буде.

В історії України вже був період засилля на ринку авто з іноземною реєстрацією (на початку 2000-х дозволялося перебування на закордонних номерах до 2 років). Але пізніше цю схему прикрили, підрахувавши, що вона завдає бюджету колосальних збитків.

Нагадаємо, розроблено законопроект про "пересічку", що дозволить збільшити перебування в Україні авто з іноземною реєстрацією з нинішніх 5 днів до одного року.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 5
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Нагадаємо, розроблено законопроект про "пересічку", що дозволить збільшити перебування в Україні авто з іноземною реєстрацією з нинішніх 5 днів до одного рок - за скільки?
Відповісти
ви смішні люди "Врешті-решт, власники авто з тимчасовою реєстрацією елементарно прогулюють роботу, адже чимало часу йде на закордонні «вояжі»." робота таких людей возити сирети на польшу і в прикордонних містах є цілий зріз населення років 30-50 які офіційно жодного дня непрацювали але живуть не погано :)
Відповісти
а якщо зробити розмитнення доступним і адекватним - то такі міри взагалі стануть не потрібні. Тобто заборонити ввезення авто старше 7 років та відповідно встановити розмитнення в рамках від 300 до 1500 дол в залежності від вартості і року авто.
Наприклад, купив машину 4-річну за 6 тис евро, заплатив 700-800 баксів за розмитнення і їздь спокійно, схеми зникнуть самі собою.
Відповісти
З нашими доходами обмеження в 7 рокыв нажаль майже нычого не дасть ((
Відповісти
Малолітражку можна купити за 4-5 тис євро до 5 років. Заісно, що мерса не купиш, але і не треба.
Відповісти
Останні новини
В Україні «розберуться» з автівками на іноземних номерах
24 березень, 2016, 15:42