У луцьких тролейбусах безкоштовно возитимуть лише місцевих пільговиків

У луцьких тролейбусах безкоштовно возитимуть лише місцевих пільговиків
У луцьких тролейбусах безкоштовно їздитимуть тільки місцеві пільговики.

Про це йшлося в четвер, 24-го березня, під час підсумкового засідання тимчасової контрольної комісії міської ради з питань діяльності Луцького підприємства електротранспорту, - повідомляє VIP.

За час роботи комісія напрацювала низку пропозицій. Зокрема, їх подали депутати Олександр Козлюк, Тарас Шляхтич та Ігор Поліщук.

На думку депутатів, найперше потрібно вирішити ситуацію з пільговим проїздом громадян. Так, 50 тисяч лучан мають право безкоштовного проїзду в маршрутках. До того ж, в обласний центр приїздять пільговики з інших міст і районів.

Тож депутати запропонували ввести електронний облік пасажирів – провести дослідження і зробити необхідні розрахунки щодо доцільності введення електронних карток для луцьких пільговиків. Якщо дослідження дасть позитивний результат, управління транспорту і зв’язку розробить відповідний проект рішення і повідомить усі районні, селищні та міські ради про запровадження проекту «Електронна картка лучанина».

Також члени комісії рекомендують збільшити кількість та оновити транспортні засоби на лінії, оптимізувати графіки руху тролейбусів, проаналізувати роботу з орендованими маршрутами, придбати шиномонтажне обладнання (ЛПЕ зможе заробляти додаткові кошти, надаючи послуги приватним підприємствам), посилити контроль за збором виручки на лінії, здійснити розрахунки щодо мийки: або здати її на аутсорсинг, або обслуговувати третіх осіб.

Також за рекомендацією депутатів ЛПЕ проведе ремонтні роботи на мийці і в ремзоні (на це з бюджету вже виділили кошти), вирішить питання опалення в ремзоні, розбереться з підвищенням кваліфікації та класовості водіїв.

Окрім того, Олександр Козлюк запропонував рекомендувати Ігоря Грицюка (який нині виконує обов’язки керівника) на посаду директора ЛПЕ. Натомість Ігор Поліщук запропонував на цю посаду Володимира Пуца. Мовляв, за це підписалася частина колективу.

Депутат Євген Ткачук зауважив, що є неперевірена інформація щодо того, як збиралися підписи. Натомість чинний виконувач обов’язків директора добре працює. «Треба дати дорогу молодим, хай працюють», – підкреслив він.

У підсумку більшість членів комісії проголосувала за Грицюка. Натомість Пуца підтримав тільки депутат Поліщук.

Серед інших рекомендацій – покращення претензійно-позовної роботи підприємства та організація тристоронньої зустрічі керівництва міськради, ЛПЕ та підприємства «Богдан-Лізинг» щодо проблемних автобусів, які перебувають у лізингу.

Опісля є плани реалізувати ці автобуси. Ігор Грицюк зазначив, що, оскільки частину шкільних автобусів у районах забрали для потреб АТО, то транспорт ЛПЕ можна відремонтувати і продати в райони.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
У луцьких тролейбусах безкоштовно возитимуть лише місцевих пільговиків
24 березень, 2016, 21:10