На кордоні України та Польщі відстежили польоти малих літальних апаратів. ФОТО

На кордоні України та Польщі відстежили польоти малих літальних апаратів. ФОТО
Аналіз обстановки та прогноз її розвитку вказує на суттєве збільшення кількості спроб використання злочинними групами літаків та малих літальних апаратів, в тому числі дронів, для здійснення протиправної діяльності на державному кордоні з державами-членами Євросоюзу.

Такі дії підпадають під ознаки скоєння злочину, передбаченого ст. 334 Кримінального кодексу України «Порушення правил міжнародних польотів», - Державна прикордонна служба України.

Чергові дві спроби використання малих літальних апаратів зафіксували українські прикордонники спільно зі своїми колегами з Польщі.

Зокрема, польоти МЛА відстежили на ділянках Луцького та Львівського прикордонних загонів і на суміжній території.

Прикордонники двох держав помітили їх за допомогою тепловізійних приладів спостереження. Літальні апарати порушники використовували в темний час доби, у такий спосіб намагаючись переправити товари через державний кордон.

За даними фактами були поінформовані підрозділ ППО та взаємодіючі органи. Вже під час прикордонно-представницької зустрічі прикордонники України та Польщі обміняються деталями. На даний час встановлюються особи, причетні до цих правопорушень, та можливі місця запуску МЛА і скидання товарів.

Найбільш активно використовуються ділянки кордону в межах Львівської, Закарпатської та Волинської областей. При цьому у минулому році прикордонники у взаємодії з іншими правоохоронними органами затримали 9 малих літальних апаратів. За 2 місяці цього року спільно з співробітниками СБУ та Нацполіції в тилових районах виявлено та затримано 2 пілотів, 2 літаки АН-2 та значну партію контрабандних сигарет.

Зазначена протиправна діяльність має ознаки добре організованого транскордонного характеру, а випадки порушення повітряного простору переважно були пов’язані зі спробами незаконного переміщення через державний кордон тютюнових виробів та незаконних мігрантів.

Аби якісно протидіяти незаконному використанню малорозмірних повітряних суден, окрім тісної взаємодії з вітчизняними та іноземними правоохоронними органами, з кінця минулого року за ініціативи Адміністрації Держприкордонслужби Генеральним штабом ЗСУ залучено літаки Повітряних Сил та вертольотів армійської авіації Сухопутних військ.

Повітряне патрулювання здійснюється з мобільними групами Держприкордонслужби на борту. За цей час вже проведено майже 30 патрулювань повітряного простору в здовж державного кордону з державами-членами Європейського Союзу.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
це Рома пшениці на кордоні підживляє))
Відповісти
Останні новини
На кордоні України та Польщі відстежили польоти малих літальних апаратів. ФОТО
25 березень, 2016, 15:58