На Волині затримали рівненських дуборізів. ФОТО

На Волині затримали рівненських дуборізів. ФОТО
У грудні минулого року у заказнику місцевого значення «Лісова алея» ДП Цуманське ЛГ» були затримані рівненські дуборізи. Тоді ж лісівникам вдалося затримати білий бус з колодами на місці крадіжки.

І ось знову у лісах Волині затримано дуборізів із Рівненщини, - повідомляє прес­-служба Волинського обласного управління лісового та мисливського господарства.

Подія трапилася біля м. Ківерці. Майстер лісу Ківерцівського лісництва ДП «Ківерцівське ЛГ» Володимир Корнійчук почув, що хтось «господарює» у виділі 10 кварталу 124. Лісорубних квитків на роботи у цьому урочищі ніхто не виписував. Тож лісівник повідомив про непроханих гостей керівництву лісгоспу.

На місце події виїхала рейдова бригада на чолі з директором лісгоспу Віктором Сахнюком та оперативна група Ківерцівського районного відділу поліції. Крадії лісу намагались втекти з місця пригоди. З ними - і водій «Ауді».

Та завдяки оперативним діям поліції та лісової охорони на виїзді з лісу автомобіль вдалося зупинити. Під час перевірки документів виявилося, що це житель Рівненської області.

– Крадії мали намір вивезти деревину метровими колодками, – каже інженер охорони та захисту лісу ДП «Ківерцівське ЛГ» Віталій Вронський. – Про це свідчить факт розкряжування стовбура. Дубові близько двохсот років, у діаметрі мав 100 см. Справжній красень. Для чого він знадобився крадіям, з'ясує слідство. Та вже відомо, що порушники завдали лісогосподарству шкоди на 23 566 грн 31 коп.

Зараз проводяться слідчі дії, поліція виявляє причетних до цієї крадіжки.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
не ріж дуба раніше терміну!
Відповісти
Добре б було і Сахнюка за крадіжки пиловника, за лівий дуб на Цумань за всі, всі зловживання. ЗА КОЛІСНИКА, нічого незмінилось після революції в цьому держлісгоспі!
Відповісти