«До проблеми не треба підходити огульно!» - Ігор Гузь про «оптимізацію» шкіл

«До проблеми не треба підходити огульно!» - Ігор Гузь про «оптимізацію» шкіл
Проблема реформування освіти сьогодні є вкрай актуальною для педагогів, батьків та учнів. Люди збентежені, адже через закриття малокомплектних шкіл діти змушені їздити на навчання в інші села.
Під закриття потрапляють заклади, які налічують до 50-ти учнів.

У виборчому окрузі Ігоря Гузя ця проблема може торкнутися відразу 16-ти шкіл, які розташовані у Володимир-Волинському, Іваничівському та Любомльському районах, а також у Зимнівській та Устилузькій об’єднаних громадах. Кількість учнів у цих закладах - від 5-ти до 22-ох. Після оптимізації вони будуть змушені навчатися в сусідніх селах, - повідомляє прес-служба депутата.

Найбільше освітніх закладів, що оптимізують, у Любомльському районі. Тут планують закрити аж 5 шкіл, які вважають малокомплектними. «Закривати 16 навчальних закладів в регіоні Прибужжя – це надзвичайно радикальний крок для людей із мого виборчого округу! Варто спільно із батьками та освітянами розглядати цю проблему та шукати шляхи її вирішення. І до цього обговорення неодмінно має долучитися місцева влада», - переконаний нардеп Ігор Гузь.

Також для учнів, яких возитимуть до нового місця навчання, потрібні будуть додаткові шкільні автобуси, бо ходити на навчання за кілька кілометрів розбитими дорогами просто неможливо.

Не менш важливе питання, яке постає під час проведення оптимізації - подальша доля вчителів: педагогів відправлять на курси перепідготовки, чи просто скоротять із роботи?

Минулого року депутатові вдалося посприяти тому, аби не закрили через невелику кількість учнів школи у селах Грушів та Верхнів на Іваничівщині, селах Черемошна Воля та Руда на Любомльщині. За наполяганням Ігоря Гузя в управлінні освіти Волинської ОДА все ж погодилися не закривати навчальні заклади.

«Ми маємо усі спільно подумати, як саме будемо захищати кожну школу. Якщо не буде навчального закладу, село буде гинути, і це розуміє кожен із нас. До цієї проблеми не треба підходити огульно. Свою підтримку людям в цьому питанні я гарантую» - резюмував Ігор Гузь.

Список населених пунктів регіону Прибужжя, де школи підлягають реорганізації до 1-го вересня 2016 року:

Володимир-Волинський район: Свійчів, Нехвороща, Яковичі.

Любомльський район: Мосир, Глинянка, Черемошна Воля, Біличі, Руда.

Іваничівський район: Орищі, Млинище, Верхнів, Стара Лішня.

Зимнівська об’єднана територіальна громада: Черчичі, Руснів.

Устилузька об’єднана територіальна громада: Амбуків, Хотячів.



Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 49
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Язиком їздить бла-бла, а у ВР зовсім по іншому голосує! Піарщик!!!
Відповісти
це якраз Палиця їздить ,локшину вішає полішуками про лікарні,школи та басейни.Хоче до верховної ради на місце Єрьоми.
Відповісти
Поки освітою Волині керують колхозники - нічого доброго не буде... Вже плахотна на тій освіті життя собі внукам і праправнукам забезпечила - на сльозах вчителів і дітей, яких загнали в глухий кут, а деяких навіть лишили куска жліба! Скільки ще це буде тривати?!
Відповісти
Захрево не смерди тобі в освіту дорога закрита, залиш в спокої Плахотну
Відповісти
Ви тільки подивіться! Клан Богдановичів Оля і Люда показують своє істине нутро! Тобі, пані, потрібно було не за владу і гроші думати, а думати за людей, яким ти служиш. А ти служиш простим вчителям, дітям учням, батькам учнів і такого знущання вони більше не потерплять. Ховайся! Бо та, як ти її називаєш "челядь" прийде до тебе в кабінет і з позором прожене. Будеш думати де тобі подітися, так як і твоя загрева.
Відповісти
А чого ж ви хотіли? Нові, ЄВРОПЕЙСЬКІ цінності. А от при злодієві Янику такої вакханалії не було - закривали ті малокомплектні школи, де громада дала свою згоду, а тут без згоди. Демократія, блін!..
Відповісти
А гузь хоч в школу ходив?
Відповісти
Молодец Гузь. Единственный кого из волынских депутатов видно.
Відповісти
Чому пан НАРОДНИЙ ДЕПУТАТ І. Гузь 24 грудня 2015 року проголосував за Закон України № 911 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України», статтею 4 «Прикінцевих положень» якого встановлено, що з 1 вересня 2016 року не здійснюється фінансування за рахунок освітньої субвенції (з державного бюджету) шкіл, кількість учнів у яких становить менше 25 осіб. Хто фінансуватиме ці школи? Місцевий бюджет, який розподіляє районна рада чи об'єднана територіальна громада. То хто вирішує питання про те, чи зможе утримувати маленькі школи у районі? Місцева рада. Ось куди треба адресувати всі питання.
Відповісти
Та ні, любі друзі, не бла-бла. І в школу ходив. І до людей йде. Не ховається від людей. І відповідальність на себе бере. Всі ви тут в коментах герої коментувтаи в тіхаря. А ось публічно свою думку висловити - не вистачає сміливості. Так що, людям повезло з таким депутатом.
Відповісти
Бокоч то ти? Візьми з полиці піченюшку :)))
Відповісти
Шана не тому, що говорить. Шана тому х то робить. Відносно І.В. Гузя то це не та людина, якою варто пишатись. Не робіть з нього ідола чи героя. А ще краще не лежіть йому дупу. Такі люди люблять увагу. Просто примітивний піар. Повірте люди знаю його вже давно і можу відверто сказати і йому в очі теж
Відповісти
А реалії сьогодення такі - що кожен з нас сьогодні комусь лиже дупу, і ви шановний знаючий, в тому числі сто процентів. А вам треба все ж таки сказати відкрито, а не писати тут в коментарях. Сміливішим бути просто.
Відповісти
Завдяки Гузю не закрили багато шкіл в його окрузі! Так що молодець!!! Хай добивається-він точно зможе
Відповісти
Освітою області не керують, а просто відмивають гроші! І робить це все Гунчик і сімейство Богдановичів (Плахотна і Ольга Богданович та ін.). Їхні схеми коли-небуть випливуть назовні і це буде НЕЙМОВІРНИЙ ШОК для всіх освітян Волині.
Відповісти
Луцьк і Освітянин - це одна і таж шавка Захрева
Відповісти
Проженіть уже той клан Богдановичів, їх уже давно так називають! Мафія, яка гнобить людей! Набридло слухати і бачити ті прокурені хамовиті лицемірні пики! Освітяни єднаймося! Треба виганяти цю нечесть поки вона остаточно не знищила нас!
Відповісти
Загрево тебе вже вигнали не зуди
Відповісти
І олю богданович погонять - с*аною мітлою, щоб аж дим стояв. З позором погонять обох з плахотною. І від того позору не відмиються ні вони ні їхні діти ні внуки ні навіть правнуки.
Відповісти
Ольго Іванівно це Вам Ваша лялька-вуду показала, з якою в возитесь, не соромлячись, на роботі? Так от вона промазала...))) і буде промазувати далі, такщо краще вам забиратися з освіти і йти вимолювати свої гріхи в монастир.
Відповісти
Шановні педагоги! Давайте поважати себе! Не опускаймося до образ! Так, нам дуже складно, так такого жаху в освіті ще не було. Але ж потрібно розуміти, що образами нічого не доб'єшся! Згідна, керівництво треба міняти. Але ж це в наших з Вами силах! То чому ми тут пишемо? Можна писати в МОН, щоб призначили обласного керівника і звільнили всіх хто вимагає хабарі і погрожує! Є законні способи! Так давайте ними скористаємось!
Відповісти
Дарма недооцінюють малокомплектні школи, в нас на Волині багато призерів та переможців обласних олімпіад саме з таких малесенских сільських шкіл. Це свідчить про особистісний, індивідуальний підхід до кожного учня і хорошу якість освіти. В таких школах кожному з учнів приділяють загострену увагу, тут не існує кланів репетиторів. Такі школи = майбутнє села. Гузь зараз займає дуже правильну позицію, його бажання не стерти малі школи з карти Волині в майбутньому дасть плідний результат: в село будуть повертатися випусники цих шкіл після ВУЗів, от тільки вже в якості вчителів, аграріїв, механізаторів, управлинців, - саме вони і підійматимуть село в майбутньому.
Відповісти
Ви ж бачите хто при владі! Плахотна і оком не змигне - знищить все, з чийого знищення можна відмити гроші!
Відповісти
Як набридла ця куряга Ольга Іванівна з облуправління, це просто жах, як так зневажливо можна відноситись до людей! Ще й прикривається братовою сестрою, яка виконує обов'язки начальника УОН ОДА, каже "як щось буде не так, як я сказала - Людмила Володимирівна вас нижче плінтуса опустись"... Що то за мова? Ті вчителі і учні і так уже опущені нею далі нікуди!!!
Відповісти
То сестра чоловіка.
Відповісти
У Людмили Володимирівни був всього один брат!
Це Богданович Юрій Володимирович який помер 25 січня 2015 року. Котрий поклав своє здоров*я на майдані та сході за Україну!
http://www.volynnews.com/news/authority/pomer-volynskyy-deputat-yuriy-bohdanovych/
Відповісти
Я цього не знаю. Знаю тільки, що богданович це родичка плахотної і ці дві дами ціни собі не можуть знайти! Хто помер - Царство тому Небесне! Тільки треба з повагою ставитись до людей і відповідати за свої вчинки! В багатьох нема кума, свата, брата і ці пані гноблять всіх хто не може себе захистити! І плахотна до майдану немає ніякого відношення, вона комуністка з голови до ніг і мати в неї працювала в володимир-волинському виконкомі.
Відповісти
Ви помиляєтесь, вони не родичі а однофамільці, я Вам гарантую це 100%.
В Людмили Володимирівни був всього один брат,це Богданович Юрій Володимирович (ссилка вище), всі остальні Богдановичі в Володимир-Волинському районі хто може бути її родичем.
Про коміністку це смішно, ви напевно її не знаєте раз так говорити.
"мати в неї працювала в володимир-волинському виконкомі."
Тобто Ви хочете сказати що одна мати могла виховати "комуністку" Люду і сина Юрія який був з перших днів на майдані, пішов добровольцем в війскомат і їздив на схід, та щей був у Правому Секторі?
Перед тим як писати таке хоч поцікавтеся про її родину хто вони і що вони з себе представляють. А то вчепилися в однофамільця і думаєте що праві.
З Повагою!
Відповісти
То не я вчепилася, сама на власні вуха чула від Оьги Богданович, що вони з Плахотною родичі! Я можу не знати Плахотну, але я це все ж таки чула! При чому Богданович поводить себе дуже зверхньо і прикривається, каже що у неї блат і про пані Плахотну вчителі говорять те ж саме. Вони вміють гарно розмовляти і вішати локшину на вуха. А виправдовуватись тим, що у неї хтось був в Правому Секторі не треба. Кожен відповідає за свої вчинки і Ці дами будуть відповідати за свої. Взаємно.
Відповісти
Ось бачите, Ви її не знаєте але десь там чули від когось (сарафанне радіо або зіпсований телефон)
Бог все бачить і кожному вернеться за його гріхи.
“Не судіть, і не судимі будете"
Гарного Вам вечора!
Відповісти
А я її знаю і все правильно усі чули. Противна жінка, а богданович то взагалі хамка з сигаретою в зубах. Справді "кожному вернеться за його гріхи" і я з нетерпінням цього чекаю, та й не тільки я.
Відповісти
Плахотна - вчителька російської мови за освітою. І затята комуністка це ні для кого не новина.
Відповісти
А ще вона вчителька Української мови та літератури яка приклала багато зусиль і перевела НВК №9 з російської на Українську мову одну з перших шкіл в Луцьку в 90-х коли була там методистом.
А ще має і 3-тю освіту.
А в чому проявляється її комунізм?
Щоб Ви знали, раніше, до 91 року щоб бути завучем, директором і тд не можна було не бути комуністом, хотів ти це чи ні.

Відповісти
Ви самі надали відповідь на своє запитання. А от зараз - проблема, щоб працювати в державних органах - не можна бути комуністом і ця проблема (в образі пліхотної) буде вирішена. Скільки ниточка не вийся - кінець буде.
Відповісти
Яких то зусиль ця пані з колхозу приклала і до чого? хіхіхі... А щоб Ви щасливі були...
Відповісти
Геть хапугу плахотну!!!
Відповісти
Невже ви ввсi не бачите, до чого ми дожились?!!!!!
Відповісти
Не дожились а доскакались... Нажаль... Дивіться хто при владі, одні і ті ж, а народ страждає. Нічого, все міняється, вони сміються їхні діти знатимуть, що таке справжні сльози.
Відповісти
Гнати лицемірку Плахотну і хамку Богданович! ГЕТЬ!!! Скількох людей за бидло має! Вчителі без зарплати, в той час коли в неї надбавки! Зверхня, противна зміюка! Геть колхозницю, на пенсію! Хай спробує прожити на мінімальну соціальну допомогу! Хай її діти їсти до глибокої старості у неї просять, а вона не матиме чим допомогти!
Відповісти
Плахотна сказала що диплом про освіту лишній документ і вимагати його і додаток до. Диплому не можна.цікаво за яку плослугу вона це зробила?
Відповісти
то проженіть уже ту плахотну і буде порядок.
Відповісти
Скільки можна знущатися?! Коли ви вже нажретеся, пихаті керівники?!
Відповісти
Захрево скільки не с*ерди тебе вже погнали. А Плахотна нормальний керівник
Відповісти
Звільніть плахотну!
Відповісти
Ні, не звільнять
Відповісти
Звільнять, звільнять, хайно гунчик піде. І звільнять з позором. гігігі!
Відповісти
А кому це цікаво Плахотна заважає, хіба Загревисі, яка сидить на ліжку і зубами скреготить. Та Плахотна нормальний керівник
Відповісти
зубами ще буде плахотна скреготітіи від голоду, так як зараз це роблять люди, яких лишила без копійки.
Відповісти
Поседиш без зарплати і їжі, як наприклад працівники ПТУ і будеш знати кому вона заважає.
Відповісти