Нацбанк підтвердив ліквідацію Донецького банку

Нацбанк підтвердив ліквідацію Донецького банку
НБУ в офіційній заяві повідомив, що Київський апеляційний адміністративний суд підтвердив правомірність постанови правління Нацбанку про ліквідацію ПАТ "Профін Банк".

"Національний банк виявив здійснення ризикової діяльності ПАТ "Профін Банк", що призвело до неодноразового застосування регулятором до банку заходів впливу за порушення вимог законодавства з питань фінансового моніторингу. У зв’язку з цим 19 січня 2015 року ПАТ "Профін Банк" було віднесено до категорії неплатоспроможних, а 15 квітня минулого року прийнято рішення про відкликання банківської ліцензії та ліквідацію банку.

Компанія "Ксеронія Лімітед" позивалась до Національного банку України, Фонду гарантування вкладів фізичних осіб, вимагаючи визнати неправомірною ліквідацію зазначеного банку. Проте Окружний адміністративний суд відмовив позивачу у задоволенні позову. Ухвалою Київського апеляційного адміністративного суду від 23 березня 2016 року рішення суду першої інстанції залишено без змін.

Крім того, Вищий адміністративний суд України підтвердив правомірність прийняття Національним банком постанови щодо неплатоспроможності ПАТ "Профін Банк"", - йдеться в заяві НБУ.

ПАТ "ПРОФІН БАНК" заснований у 1989 році. До 2008 року мав назву "Ікар-банк". З 2008 по 2012 роки ПАТ "ПРОФІН БАНК" був дочірнім банком французького банку Societe Generale S. A.", одного з найбільших в єврозоні. У грудні 2012 року компанія Xeronia Limited (Кіпр) придбала 98,8406% акцій ПАТ "ПРОФІН БАНК" Societe Generale S. A. (Франція). Центральний офіс банку знаходився в Донецьку.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Нацбанк підтвердив ліквідацію Донецького банку
28 березень, 2016, 03:59