Волиняни сплатили понад 33 мільйони військового збору

Волиняни сплатили понад 33 мільйони військового збору
Для підтримки обороноздатності України волиняни у березні 2016 року сплатили 9,7 мільйонів гривень військового збору.

Таким чином, з початку року на Волині для потреб національного війська сплачено понад 33 мільйони гривень цього платежу, - повідомляє прес-служба ГУ ДФС у Волинській області.

«Кожен громадянин, котрий отримує доходи, зобов’язаний сплачувати військовий збір. Отож, можна впевнено стверджувати, що волиняни, котрі отримував легальні доходи, долучилися до фінансової підтримки української армії», - зазначає в.о. начальника Головного управління ДФС у Волинській області Олександр Юристовський.

Керівник волинських фіскалів наголошує, що сплата військового збору обов’язкова у тому випадку, якщо виникає податкове зобов’язання з податку на доходи фізичних осіб. Цей момент повинні врахувати не лише працедавці та інші податкові агенти, яких закон зобов’язує нарахувати і сплачувати ці платежі, а й декларанти.

«Тобто, громадяни, котрі саме зараз подають податкову декларацію про майновий стан і доходи за минулий рік, повинні звернути увагу, що у її формі в розділі ІІ є окремі графи, у яких декларант повинен вказати суму не лише передбаченого до сплати ПДФО, а й військового збору. Відповідно, кожен декларант повинен сплатити не лише нараховану суму ПДФО, а й військового збору», - наголошує Олександр Юристовський.

Нагадаємо, що з 3 серпня 2014 року набрав чинності Закон України від 31 липня 2014 року № 1621 «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких інших законодавчих актів України», яким тимчасово до 1 січня 2015 року було запроваджено військовий збір.

Відповідно до норм Закону України «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо податкової реформи» від 28 грудня 2014 року №71-VIII Перехідними положеннями Податкового кодексу України передбачено сплату військового збору до набрання чинності рішення Верховної Ради України про завершення реформи Збройних Сил України.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Волиняни сплатили понад 33 мільйони військового збору
28 березень, 2016, 14:46