Волинські митники збунтувалися проти новопризначеного в.о. керівника

Волинські митники збунтувалися проти новопризначеного в.о. керівника
Вперше за останні кілька років волинські митники - працівники МП «Волинь. Центральний» зібрали профспілкові збори.

Одноголосно й швидко обрали нового голову профспілки – Юрія Терещука, заступника начальника митниці, - повідомляє відділ інформаційної політики облдержадміністрації.

Додамо, що Юрій Терещук був тимчасово відсторонений від роботи в зв'язку з службовим розслідуванням.

Колектив, а це і МП «Луцьк», МП «Ковель», МП «Володимир-Волинська» та МП «Доманове», висловив незгоду із політикою призначеного два тижні тому на посаду виконуючого обов’язки начальника Волинської митниці ДФС Олександра Шавлака.

- Два роки профспілкова конференція взагалі не збиралася, - підкреслив у виступі Юрій Терещук. – Але на митниці є нагальні питання, які потребують вирішення. Утретє за рік проводиться реорганізація. 50 чоловік – поза штатом. На їхні місця приходять люди з інших областей. Зрештою, чергові скорочення (а штатну чисельність обіцяють довести до кількості 625 осіб, тоді як зараз працює 637) й при цьому поява фахівців із інших регіонів – найбільше бентежить колектив МП «Волинь. Центральний».

- Новий в.о., пропрацювавши лише 10 днів на посаді, знову береться за реорганізацію, - повідомила Світлана Бондарчук, заступник начальника митниці. – Уже є накази про переведення людей з чернігівської митниці, звідкіля призначили Олександра Шавлака. Двоє навіть проходять стажування на керівні посади.

У відповідь пан Шавлак запевнив: звільняти людей, які вміють працювати, не буде. Разом із тим не заперечив факту переведення працівників із іншої області й зауважив, що нову штатну чисельність неодмінно підпише.

Окрім того, своє бачення ситуації висловили також і представники громадськості Волині, зокрема, голова громадської ради Ігор Дильов. Останній наголосив: на теренах області є хороша практика проведення публічних громадських слухань із кадрових питань. Мовляв, їх проходили попередні керівники митниці.

У підсумку профспілкових зборів ухвалили звернення до голови облдержадміністрації Володимира Гунчика та керівника Державної фіскальної служби України Романа Насірова. У документі – кілька пунктів: не призначати керівником митниці людей з інших областей, не здійснювати чергову реорганізацію та погоджувати відповідні зміни з профспілкою волинських митників.

- Спершу хочу подякувати митникам за ті 200 мільйонів гривень надходжень, які пішли на спецрахунки й за які ми будуємо дорогу «Львів – Луцьк», - підкреслив Володимир Гунчик. – Також дякую, що сьогодні уперше говоримо про наболіле. Ви маєте на це право й можете відстоювати свої інтереси. Уперше сказали: необхідно робити все відповідно до процедури й керівникові також.

Спершу потрібно поспілкуватися з колективом, зустрітися з людьми, представити власний план дій, програму. Маю гіркий шахтарський досвід: жоден із керівників шахт, який не знайшов спільної мови з їхніми профспілками, закінчив плачевно".

Відтак голова облдержадміністрації запевнив: заяву неодмінно розгляне й цього ж дня поінформує про прецедент керівництво ДФС України та Адміністрацію Президента України.

- Не може виконуючи обов’язки проводити кадрові зміни, то – компетенція виключно керівника, - наголосив Володимир Гунчик. – Особисто проконтролюю, аби ніхто із тих людей, які сьогодні висловлювали свою позицію, не позбулися через це роботи.

Тож, голова облдержадміністрації попросив обидві сторони спробувати знайти порозуміння, поки він детально розбиратиметься у ситуації. Зокрема, запланував за кілька днів зустрітися з керівництвом митниці і з діючими заступниками. Разом із тим зауважив: якщо новопризначений керівник так і не піде на контакт із колективом, не погодить його кандидатури й ініціюватиме питання про кадрові зміни на рівні керівництва держави.

Між іншим, на офіційному сайті ДФС у Волинській області, того ж таки дня 28-го березня 2016 року, коли на митниці відбувалися так звані збори, з'явилося повідомлення про те, що все керівнцтво Волинської митниці було відсторонено від виконання службових обов’язків.



"Зараз пріоритетне завдання нового керівника – стабілізувати роботу регіональної митниці та посилити дії щодо запобігання контрабанді та порушенню митних правил", - наголошується у повідомленні.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Інші новини теми
Коментарі 3
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Усіх нх звільнити. Бажаючих на їхнє місце 100500 чоловік. Шавлак теж нх звільнити.
Відповісти
Якщо їх щось не влаштовує-ЗВІЛЬНЯЙТЕСЬ!!! МИ КЕРІВНИКІВ НЕ ОБИРАЄМО ПРОСТІ ЛЮДИ, А ВИ ЩО ГОСОПОДЬ ЧИ ЩО?Не влащтовує новий керівник? А влаштовува попередній контрабандний бізнес??? З поляками проблем менше, з вами постійно все не так!Поляки зміну не покинуть, поки ін. не прийдуть,а ви о 20 завершуєте і плювали на людей, йдете каву пити..., с-ки автобуси стоять??? Кого ви перевіряєте???? Ви нічого не можете зробити,БО ТУПО БАБЛО ТИСЯЧАМИ ДОЛАРІВ\ЄВРО там косите!!!
Відповісти
Терещука в тюрьму!
Відповісти
Останні новини
Волинські митники збунтувалися проти новопризначеного в.о. керівника
29 березень, 2016, 14:54